De Jong: "De verwachtingen waren heel hoog"

De Jong: "De verwachtingen waren heel hoog"

  • Bron: de Telegraaf
  • Woensdag 28 November 09:23
  • Martijn
  • Bekeken: 6408
  • 0 Reacties

 

Luuk de Jong heeft een moeilijke start in Duitsland. De ex-spits van FC Twente stapte in de zomer over naar Borussia Mönchengladbach maar heeft zijn draai nog niet gevonden. Mede door een knie blessure gaat het niet voor de wolken.

 

“Het fysieke niveau ligt hier veel hoger. Teams spelen ook veel compacter, waardoor je als spits minder ruimte krijgt. Duelkracht is heel belangrijk en ik merk dat ik daarin ook vooruitgang boek. Jammer genoeg is het tot nu toe nog niet geworden wat ik ervan had gehoopt bij Borussia. Ik had wel een beetje ingecalculeerd, dat ik tijd nodig zou hebben om mezelf aan te passen aan een nieuwe club en een nieuwe competitie.” Aldus Luuk de Jong die terugkomt van zijn blessure.

 

“Als je wordt gehaald als vervanger van Marco Reus, de beste voetballer van de Bundesliga, dan zijn de verwachtingen hoog. Het is belangrijk, dat je jezelf niet kapot maakt en nuchter blijft als het niet direct loopt zoals je wil. Het helpt daarbij wel dat de club en de trainer mij veel vertrouwen geven. In de periode voor mijn blessure liep het ook steeds beter en ik hoop die draad straks weer op te kunnen pakken.” Besluit de Jong in gesprek met de Telegraaf

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.