Column: Verwijten Alderweireld slaan kant nog wal

Column: Verwijten Alderweireld slaan kant nog wal

  • Bron: FCTtoday
  • Donderdag 22 November 14:05
  • Rien Wolsink
  • Bekeken: 7346
  • 0 Reacties

Het komt niet zo vaak voor dat voetballers ergens een mening over hebben. Voor de camera zijn het bijna allemaal eenheidsworsten die door de mediatraining helemaal monddood zijn gemaakt. Daarom is het aangenaam om voor de verandering eens een keer een mening te horen van een voetballer. Toby Alderweireld liet zich in ELF Voetbal Magazine negatief uit over FC Twente. Twente zou de Europa league niet serieus nemen en er met de pet naar gooien. Verfrissend, leuk en een keer wat anders dan al die saaie quotes die je na een wedstrijd vaak hoort. Het is dan alleen jammer dat de kritiek van Alderweireld helemaal nergens op slaat.

 

Door Rien Wolsink

 

Toegegeven, trainer Steve McClaren heeft een paar weken terug in de pers inderdaad aangegeven dat de competitie voor Twente het belangrijkste is. Daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen. Als je kampioen wordt speel je Champions League en Champions League betekend hoge inkomsten, hoge inkomsten betekend weer dat Joop komende zomer weer kan gaan winkelen. Het is echter de instelling van de spelers die op het veld het verschil maakt. De oneliners van de trainer, en dat zijn er veel bij Steve, hebben daar geen invloed op. In de eerste wedstrijd tegen Hannover 96 was Twente bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij, een paar pech momenten zorgden toen voor de gelijke stand. In de eerste wedstrijd tegen Levante had Twente op voorsprong moeten komen maar keurde de scheidsrechter een goal van Tadic onterecht af en in de thuiswedstrijd verschilden beide ploegen niet zo van elkaar. Alleen het gelijkspel tegen Helsingborg was een ware wanprestatie, maar iedere ploeg kan een keer een offday hebben. Ik neem namelijk niet aan dat Twente daar het veld op is gegaan om lekker een potje te verliezen. 

 

De kritiek van Alderweireld is dus redelijk ongefundeerd. Het is niks anders dan een demagogische poging van een matige verdediger die een wit voetje probeert te halen bij zijn aanhangers in Amsterdam. In bijna alle wedstrijden had Twente meer punten kunnen en misschien wel moeten pakken, maar dat is inherent aan de kwaliteit van het elftal. Ook het feit dat Twente in geen van de wedstrijden met een b-team heeft gespeeld pleit ervoor dat Twente niet met een slechte instelling aan de wedstrijden is begonnen. De problemen die Twente in de Europa League heeft zijn dezelfde die de ploeg in de Eredivisie ook ervaart. Weinig creativiteit op het middenveld en geen scorend vermogen. Dat breekt een ploeg op, en niet zozeer een gebrek aan instelling wat Alderweireld suggereert.

 

Mooie wedstrijden spelen is waarom je voetballer bent geworden zegt onze Belgische patatbakker. Hij vindt het een schande dat de Nederlandse clubs niet doorgaan in de Europa League, maar dan moet hij ook toegeven dat er in de Europa League geen mooie wedstrijden bestaan. Iedere donderdag zitten we te kijken naar de tweede garnituur van Europa en vaak spelen Nederlandse clubs tegen teams waar we nog nooit van gehoord hebben of waarvan we de naam niet kunnen uitspreken. Mooie wedstrijden speel je in de Champions League, tegen teams met status en allure. Wat dat betreft lijken de uitspraken van McClaren nog logischer. Hopen dus maar dat Twente dankzij de vroege uitschakeling in Europa kampioen wordt dit jaar, zodat die mooie wedstrijden waar de Belgische verdediger het over heeft eindelijk gespeeld kunnen worden. 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.