Geachte Verplichte Combi (Ryan FCT)

Geachte Verplichte Combi (Ryan FCT)

  • Bron: Facebook, Ryan FCT
  • Dinsdag 13 November 09:10
  • Martijn, Ryan FCT
  • Bekeken: 13710
  • 0 Reacties

 

Geachte Verplichte Combi, Toen ik jaren geleden voor het eerst naar uitwedstrijden ging, toen ging jij nog helemaal nooit. Pas jaren later leerde ik je kennen bij uitwedstrijden. In eerste instantie ging je toen alleen nog mee met risicowedstrijden, maar de laatste jaren ben je heel erg fanatiek geworden en ga je zelfs iedere wedstrijd mee. Ik kan me eigenlijk de laatste uitwedstrijd niet meer herinneren dat je er niet bij was.

 

Ook dit seizoen ben je er weer iedere uitwedstrijd bij, ook al hebben we liever dat je thuis blijft. We hebben je dit nooit zo letterlijk verteld maar jij houdt gewoon niet zoveel van gezelligheid. Vroeger gingen we altijd vroeg weg naar een uitwedstrijd en gingen we nog lekker de andere stad in om een biertje te drinken, dat vinden wij namelijk gezelligheid en dat hoort er bij.

 

Maar jij wil altijd pas zo laat mogelijk weg en als we er dan zijn wil je meteen door naar het stadion. Meestal laat je al twee weken van tevoren weten dat je meegaat naar een uitwedstrijd. Wij hopen altijd dat je dan net die dag een keertje niet kan, maar dan lezen we alweer op internet dat jij er weer bij zal zijn. Je doet dan altijd alsof je heel erg belangrijk bent en laat het net lijken of de club jou er persoonlijk graag bij wil hebben.

 

Er wordt ook weleens gezegd dat je een informant van de politie bent. Want iedere keer als we met jou in een andere stad aankomen staat de politie ons al op te wachten. Die brengen ons dan onder begeleiding naar het stadion waardoor we geen kant op kunnen. Na de wedstrijd wil je altijd meteen weer weg. Het lijkt wel dat je dan haast hebt om weer op tijd thuis te zijn want je scheurt dan als een gek de stad uit. Soms vraag je je vrienden van de politie zelfs om kruispunten af te zetten zodat je nog eerder thuis kan zijn.

 

Onderweg wil je dan nooit een keer stoppen, zelfs niet om te plassen of een bal gehakt te halen. Je bent ook veel te opdringerig naar ons toe. We komen nooit van je af en je verplicht ons iedere keer maar weer met jou mee naar een uitwedstrijd te gaan. Je weet altijd alles beter en behandeld ons als kleine kinderen.

 

Je doet altijd alsof je ons geweten bent en denkt dat we er zonder jou meteen een zooitje van maken. Maar we hebben jou echt niet nodig om ons te gedragen, dat kunnen we zelf ook best wel. We hebben je ook wel eens een hint gegeven dat we je niet zo leuk vinden. Dan laten we jou gewoon niet weten dat we naar een uitwedstrijd gaan. Dan gaan we stiekem al eerder weg en kopen we kaarten voor de hoofdtribune, alleen maar om niet met jou mee te hoeven.

 

Dan zien we jou tijdens de wedstrijd altijd in het uitvak zitten en dan moeten we heel hard lachen, omdat je eigenlijk niemand hebt die jou leuk vindt. Toch blijf je ons lastig vallen, iedere uitwedstrijd maar weer, we komen niet van je af. Vandaar deze brief waarin we dan maar één keer heel erg duidelijk moeten zijn ook al kan dit wat hard en bot overkomen.

 

We willen je niet kwetsen maar eerlijk gezegd: We vinden je stom, je voegt niks toe, je bent niet gezellig, je bent saai, je bent langdradig, je bent betweterig, je bent opdringerig, je bent overbodig en we kunnen heel goed zonder je.

 

Groeten, je mede supporters

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.