Top 5 ex-FC Twente spelers die kans maken op WK-selectie

Top 5 ex-FC Twente spelers die kans maken op WK-selectie

  • Bron:
  • Woensdag 19 Oktober 16:14
  • Martijn
  • Bekeken: 5356
  • 0 Reacties

Het WK voetbal 2022 in Qatar begint al bijna. Zo langzamerhand wordt duidelijk welke spelers bij de nationale selecties zitten en wie gaan ontbreken. Ook vanuit de Eredivisie maken de nodige spelers kans opgeroepen te worden voor de WK-selectie van hun land. In dit artikel ligt de focus op 5 ex-FC Twente spelers die kans maken om geselecteerd te worden voor het WK.

 

  1. Hakim Ziyech

 

Hakim Ziyech speelde in de Eredivisie voor sc Heerenveen, FC Twente en Ajax en maakte daarna de stap naar het Engelse Chelsea. Bij FC Twente was ‘The Wizard’ de smaakmaker van het elftal en kwam hij in 76 wedstrijden tot 34 goals en 30 assists. Ziyech komt uit voor Marokko, maar tot kort geleden had hij bedankt als international. Dit vanwege zijn clashes met de voormalig bondscoach van Marokko, Vahid Halilhodzic. De nieuwe bondscoach van de ‘Leeuwen van de Atlas’ is Walid Regragui en die riep Ziyech meteen op voor de de laatste oefeninterlands in aanloop naar het WK tegen Chili en Paraguay. Het lijkt er op dat Ziyech ook voor het WK geselecteerd wordt, mits hij fit blijft uiteraard.

 

  1. Dusan Tadi?

 

Ook Dusan Tadi? heeft een verleden bij drie Eredivisie-clubs. De Serviër speelde voor FC Groningen en FC Twente en komt momenteel uit voor Ajax, waar hij aanvoerder is. Bij FC Twente speelde Tadi? zich in de kijker bij diverse clubs uit het buitenland. Met 32 goals en 36 assists in 85 wedstrijden verdiende hij een transfer naar Southampton. Servië plaatste zich voor de tweede keer op rij voor een WK. In de kwalificatiepoule met onder meer Portugal, eindigden de Serviërs knap bovenaan, waardoor het land zich direct kwalificeerde voor het WK.

 

Op het WK van 2018 eindigde Servië op de derde plek in een poule met Brazilië, Zwitserland en Costa Rica. Ditmaal maken de ‘Witte Adelaars’ wederom deel uit van een poule met Brazilië en Zwitserland, en Kameroen. Servië heeft een uitstekende selectie en kan met spelers als Tadi? en Mitrovic nog wel eens de grote ‘underdog’ van dit toernooi zijn.

 

  1. Steven Berghuis

 

Steven Berghuis begon zijn Eredivisie-carrière bij FC Twente. In januari 2011 maakte hij zijn Eredivisie-debuut in het shirt van de Tukkers. Een jaar later werd hij verhuurd aan VVV-Venlo. Na een prima half seizoen in Limburg, maakte Berghuis een transfer naar AZ waar hij uitgroeide tot één van de betere spelers van de Eredivisie. Na een avontuur in Engeland bij Watford, keerde Berghuis in 2016 terug in de Eredivisie bij Feyenoord. Na enkele sterke seizoenen bij Feyenoord maakte hij vervolgens in 2021 de pikante overstap naar aartsrivaal Ajax. Bij de Amsterdammers speelt Berghuis nagenoeg elke wedstrijd en zet hij zichzelf daarmee in de kijker bij bondscoach Louis van Gaal. Deze selecteerde hem tot nu toe altijd. Berghuis verkeert momenteel in prima  vorm. Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat Van Gaal hem niet meeneemt naar Qatar.

 

 

  1. Luuk de Jong

 

De in Zwitserland geboren Nederlander Luuk de Jong maakte furore in zijn jaren bij FC Twente. Hij wist in 121 wedstrijden maar liefst 59 keer te scoren en 37 assists te geven. Met FC Twente heeft De Jong maar liefst vier prijzen gewonnen, waaronder de landstitel, KNVB beker en Johan Cruijff Schaal (2x). Momenteel speelt Luuk de Jong voor PSV, waar hij aanvoerder is. Door een blessure speelde De Jong dit seizoen nog maar twee Eredivisiewedstrijden en is het daarom afwachten of hij op tijd fit is voor het WK. De laatste keer dat de spits van PSV bij de wedstrijdselectie van Oranje zat dateert uit 2021.

 

  1. Remko Pasveer

 

Veel voetballiefhebbers reageerden met verbazing toen Remko Pasveer de laatste twee interlands een basisplaats kreeg in het Nederlands Elftal. De huidige keeper van Ajax is ondertussen 38 jaar. Toch wist Pasveer een prima indruk achter te laten, met twee clean sheets tegen Polen en België. Pasveer begon zijn keepersloopbaan in zijn geboorteplaats Enschede. Bij FC Twente keepte Pasveer in totaal veertien wedstrijden, waarin hij drie keer de nul hield. Na periodes bij Heracles, Go Ahead Eagles, PSV en Vitesse is de ervaren doelman inmiddels eerste keus onder de lat bij Ajax. De doelman hoopt deze positie ook op het aankomende WK bij het Nederlands elftal te bemachtigen. Durf jij te voorspellen wie straks eerste doelman is in de eerste wedstrijd van Oranje tegen Senegal?

 

WK Poule 

Over voorspellen gesproken.  Denk jij alles te weten over het WK? Schrijf je dan nu alvast in voor de WK-poule van Intikkertje: WK-poule invullen 

Met maar liefst €25.000 aan prijzengeld en een hoofdprijs van €5.000 (!) moet je deze kans niet laten liggen. Een intikkertje zou je zeggen...

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.