De voorbereiding van FC Twente

De voorbereiding van FC Twente

  • Bron: Tubantia
  • Maandag 26 Juli 13:22
  • Martijn
  • Bekeken: 12214
  • 0 Reacties

Ron Jans is tevreden over de huidige versterkingen en gaat in op eventuele nieuwe versterkingen. Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag was Jans gematigd tevreden. De puntjes moeten nog op de i en het is wachten op mooie aanbiedingen voordat FC Twente klaar is voor de start van de competitie.

FC Twente en ADO Den Haag speelden 120 minuten tegen elkaar. Ron Jans na de oefenwedstrijd. "Over de eerste 45 minuten ben ik niet tevreden. Het tempo aan de bal was te traag. We proberen het druk zetten op twee verschillende manieren te doen, maar de eerste manier is voor ons nieuw. Dan moet je volle bak gaan. Ik vind dat een aantal spelers te weinig energie erin stopte. In de rust hebben we dat ook aangegeven", zegt Jans na afloop tegen TC Tubantia.

Twente wist na rust beter te voetballen en dit om te zetten in doelpunten. "Het eerste kwartier van de tweede helft was onze beste periode en daarin wisten we het om te buigen, al hadden we wel meer moeten scoren. De restverdediging bij balverlies was gewoon slecht, maar over de laatste 45 minuten ben ik heel tevreden. Daarin waren we veel beter", aldus de trainer in het interview.
Ron Jans hoopt dat ook op versterkingen. Een daarvan kan Denilho zijn die al enkele weken op proef is bij de selectie. "Denilho is nog niet definitief bij ons, maar ik hoop dat dat wordt afgerond", vertelt de oefenmeester na de wedstrijd in gesprek met VoetbalPrimeur. Hij gaat ook in op andere transfers. "En verder denk ik dat er nog wel wat bijkomt." Wat mee helpt is de aanstaande transfer van Joachim Andersen naar de Premier League, hierdoor kan FC Twente weer wat geld bijschrijven.

Los van de transfers kijkt Ron Jans met een positief gevoel terug op de voorbereiding. "Ik ben heel positief. Er wordt hartstikke goed gewerkt. Er zit meer emotie in dit team, er wordt tijdens de trainingen meer gedold, gelachen en gevloekt. Er is veel energie. Vorig jaar was het heel rustig, dat heeft met de samenstelling van de groep te maken. We moeten leren van vorig seizoen en dat hebben we gedaan," aldus de oefenmeester in gesprek met TC Tubantia.

Afgelopen jaar wist FC Twente goed te presteren in het eerste deel van de competitie maar stortte het in het tweede deel in elkaar. "We hadden meer ervaring nodig, leiders op het veld en spelers met een winnaarsmentaliteit. Dat hebben we met Lars Unnerstall, Robin Propper, Ricky van Wolfswinkel en Virgil Misidjan gekregen. Ook Jody Lukoki past in die groep, maar hij is helaas het gehele seizoen geblesseerd." Besluit de oefenmeester.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.