Voorbeschouwing: FC Twente (V) – ADO Den Haag (V)

  • Bron:
  • Maandag 12 April 14:01
  • Martijn
  • Bekeken: 34200
  • 0 Reacties

FC Twente Vrouwen mag zich gaan opmaken voor de belangrijke halve finale in de KNVB Beker. De vrouwenploeg zal op zaterdag 17 april 2021 de vrouwen van ADO Den Haag ontvangen in Enschede. De thuisploeg wist het reguliere seizoen geweldig af te sluiten met een verdiende 1e plaats. ADO Den Haag Vrouwen volgde op de 4e plaats en wisten zich eveneens te kwalificeren voor de play-offs. Een van de ploegen heeft na aankomend weekeinde nog een kans op eremetaal. Je leest in dit artikel de voorbeschouwing van de halve finale KNVB Beker bij de vrouwen.

Vooruitblik
FC Twente Vrouwen verloor slechts één van de laatste 15 wedstrijden en het won zelfs 13 duels. De ploeg eindigde het reguliere seizoen als koploper en is dan ook de favoriet in de halve finale tegen ADO Den Haag Vrouwen. Echter wist ADO eerder dit seizoen nog met 0-2 te winnen in Enschede. De bezoekende ploeg verloor ook maar twee van de laatste 10 wedstrijden en mag zeker niet onderschat worden.

FC Twente Vrouwen
FC Twente beleefde een bijzonder sterk seizoen tot op heden. De Tukkers wonnen 10 van de 14 competitieduels en wisten als koploper het reguliere seizoen af te sluiten. In de laatste speelronde won FC Twente met 2-1 van concurrent PSV, waardoor het de koppositie alsnog wist over te nemen. Het KNVB bekertoernooi verliep soepel voor de koploper van de Eredivisie Vrouwen. In de achtste finale werd er met 0-12 gewonnen bij hoofdklasser Nooit Gedacht. FC Twente Vrouwen scoorde al na 44 seconden en Van Mechelen noteerde vier treffers. In de kwartfinale kwam VV Alkmaar verrassend op voorsprong, maar FC Twente won alsnog met 4-1. Kortgeleden ging FC Twente Vrouwen nog met 3-2 onderuit tegen Ajax in de finale van de Eredivisie Cup.

De selectie van FC Twente bestaat uit sterke speelsters, waarvan er ook een aantal in het Nederlands vrouwenelftal spelen. Zo maakten Van Es, Folkertsma en R. Jansen onlangs nog deel uit van de selectie voor enkele wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.

ADO Den Haag Vrouwen
ADO Den Haag Vrouwen won in de Eredivisie voor Vrouwen slechts 5 van de 14 wedstrijden. Het leverde de vrouwenploeg echter wel de 4e plek op en een ticket voor de play-offs om de landstitel. De ploeg verloor slechts één van de laatste zes wedstrijden, maar er werd drie keer gelijkgespeeld. Op 5 maart 2021 wist ADO Den Haag Vrouwen nog doelpuntloos gelijk te spelen tegen FC Twente Vrouwen. In de achtste finale van de KNVB Beker wist ADO Den Haag met 0-9 te winnen van Berghuizen. De talentvolle Jaimy Ravensbergen wist een hattrick te noteren in de bekerwedstrijd. In de kwartfinale was de damesploeg met 0-4 te sterk voor Excelsior Vrouwen en ook in dat duel was de 20-jarige Ravensbergen trefzeker. Dit is voor FC Twente zeker een speelster om in de gaten te houden.

Onderlinge resultaten
In het huidige Eredivisie voor Vrouwen seizoen stonden FC Twente Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen tweemaal tegenover elkaar. In Enschede wist ADO met 0-2 te winnen door doelpunten van Nelemans en Van Belen. Een maand geleden eindigde het onderlinge duel in 0-0. Opmerkelijke resultaten, aangezien de vijf voorgaande duels tussen de ploegen werden gewonnen door FC Twente Vrouwen.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.