Wat kunnen we komend seizoen van FC Twente verwachten

Wat kunnen we komend seizoen van FC Twente verwachten

  • Bron:
  • Woensdag 26 Augustus 17:56
  • Martijn
  • Bekeken: 26566
  • 0 Reacties

Na een jaar afwezigheid keerde FC Twente direct weer terug in de Eredivisie. Dat was voor de club al geweldig nieuws, maar tegelijkertijd wist iedereen dat het niet makkelijk ging worden. Doordat er weinig financiële middelen waren, was de club veelal overgeleverd aan het huren van spelers. Voor het begin van het seizoen 2019-2020 had toenmalig trainer Gonzalo Garcia Garcia de zware taak om uit al deze nieuwelingen een team te smeden.

 

FC Twente in 2019-2020

 

In het begin leek dit prima te lukken. De eerste zes wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen en speelde het attractief voetbal onder de Uruguayaans-Spaanse coach. Later kwam langzamerhand de klad erin. Richting de winterstop werden er steeds meer wedstrijden verloren en meldde FC Twente zich in de rechterkolom van het klassement.

 

Toen het seizoen abrupt ten einde kwam in maart als gevolg van het snel om zich heen grijpende coronavirus, stonden de Enschedeërs 14de. Toen de KNVB bekendmaakte dat het seizoen beëindigd werd zonder een kampioen te benoemen en zonder ploegen te laten degraderen, maakte dit voor FC Twente dus weinig uit. Het contract van trainer Garcia Garcia werd echter niet verlengd, zo werd in mei bekendgemaakt.

 

Zomertransfers en trainerswissel

 

Een kleine maand later maakt FC Twente bekend dat het met Ron Jans een nieuwe trainer had gevonden. De inmiddels ervaren oefenmeester was een paar maanden daarvoor ontslagen bij FC Cincinnati, dat uitkomt in de MLS, de profcompetitie in de Verenigde Staten. In de Eredivisie trainde hij eerder al ploegen als FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle. Voor de eerste en laatste van die ploegen was hij ook reeds als speler actief, bovendien is hij uit Zwolle afkomstig. Jans tekende een contract voor een jaar.

 

Naast een nieuwe trainer moest de club de afgelopen periode op zoek naar veel nieuwe spelers. Na vorig seizoen zijn er 16 spelers vertrokken, waarvan de meeste gehuurd werden. Daardoor was er nauwelijks meer een elftal op te stellen met alles wat er over was gebleven. Inmiddels heeft de club uit Overijssel zich alweer versterkt met een aantal spelers, al zullen daar naar verwachting nog wel wat namen bij gaan komen. Zo huurt het komend seizoen onder andere Kik Pierie en Danilo Pereira (beiden van Ajax), Václav Cerny (FC Utrecht), Nathan Markelo (Everton FC) en Alexander Jeremejeff (Dynamo Dresden). Voor die laatste hebben ze tevens een optie tot koop weten af te dingen.

 

Kan FC Twente komend seizoen ver komen?

 

Met al deze veranderingen kan er komend seizoen van alles gebeuren. Als gevolg van de coronacrisis en de lange periode zonder competitiewedstrijden die hierdoor volgde, is het sowieso even afwachten om te zien hoe een aantal ploegen ervoor staan. Daar lijkt voor een ploeg als FC Twente juist een kans te liggen om te verrassen. Veel ploegen hebben zich versterkt. Ervaren spelers als Arjen Robben en Eljero Elia zijn ook teruggekeerd naar respectievelijk FC Groningen en FC Utrecht, wat het alleen maar aantrekkelijker maakt voor alle supporters.

 

De grootste vraag is of FC Twente mee kan draaien in de middenmoot, of misschien zelfs nog wel hogere ogen kan gooien. Omdat de groep met ploegen die in de subtop en middenmoot meedraaien groot is, kunnen de Tukkers zomaar eens voor een verrassing zorgen. De Europa League zal niet direct het doel zijn voor de club, maar als alles samen zal vallen is niets onmogelijk. Of je er je geld op moet inzetten? Dat is de vraag. Wanneer je het echter wel aandurft, is de kans vrij groot dat je veel geld zult winnen. Voor de laatste quoteringen op dit gebied kun je altijd in de beste online casino’s kijken die sportweddenschappen aanbieden.

 

Hoe ziet de nabije toekomst van FC Twente eruit?

 

Het afgelopen decennium is FC Twente als club in een ware achtbaan terechtgekomen. Met als absoluut hoogtepunt het allereerste kampioenschap in de Eredivisie ooit in 2010. Daarna volgde een traject in de Champions League tegen grote ploegen als Internazionale en Tottenham Hotspur FC. Langzaam maar zeker gleed de ploeg uit Enschede echter steeds verder af, met de degradatie uit de Eredivisie in 2018 als dieptepunt. Het was de eerste keer in maar liefst 34 jaar tijd dat de club een stapje terug moest doen.

 

FC Twente toonde direct aan over veerkracht te beschikken, want het had slechts een seizoen nodig om terug te komen. De club heeft een grote en trouwe achterban en hoort ook qua stadion zeker op het hoogste niveau thuis. Nadat men zich vorig jaar wist te handhaven ziet de toekomst er, na alles wat er de afgelopen 10 jaar is gebeurd, toch weer zonnig uit. Daarom is het zeker interessant om te kijken wat FC Twente de komende jaren gaat presteren.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.