Wat moet FC Twente uit de kast halen om te promoveren - en gaat dat ze lukken

Wat moet FC Twente uit de kast halen om te promoveren - en gaat dat ze lukken

  • Bron:
  • Donderdag 10 Januari 09:57
  • Martijn
  • Bekeken: 40438
  • 0 Reacties

Vorig seizoen degradeerde FC Twente na 34 jaar naar de Eerste Divisie. Het doel van de club is natuurlijk om na een seizoen weer terug te keren naar het hoogste niveau, volgens velen de plaats waar de Tukkers horen te spelen. Maar wat moet het team uit de kast halen om te promoveren, en vooral, gaat het ze lukken?

 

Minder eenvoudig dan de Eredivisie

 

Het systeem omtrent kampioenschap en promotie/degradatie zit in de Eerste Divisie een stuk gecompliceerder in elkaar. Bij de Eredivisie degradeert de nummer 18 rechtstreeks naar de Eerste Divisie. De nummer 16 en 17 spelen in de nacompetitie waarbij handhaving in de Eredivisie op het spel staat. In de Keuken Kampioen Divisie steekt het iets minder eenvoudig in elkaar. Allereerst is de competitie ingedeeld in 38 speelrondes die weer vier periodes beslaan, waarbij de eerste twee wedstrijden van het seizoen niet mee tellen voor de periodetitel. Beloftenteams zoals Jong Ajax en PSV spelen sowieso niet mee in de promotie/degradatie strijd. De club met de meeste punten uit een reeks aaneengesloten wedstrijden aan het einde van een periode, beloftenteams en clubs die al een periodetitel hebben uitgezonderd, zijn periodekampioen. Doet een van de genoemde uitzonderingen zich voor, dan schuift de titel door naar de volgende op de ranglijst.

 

De nacompetitie

 

De nacompetitie is een mooi moment om je geluk te beproeven en geld in te zetten op de door jou beoogde winnaar via unibet België. De nacompetitie gaat in de eerste ronde tussen de vier periodekampioenen. Uitzondering hierop is weer dat posities twee tot en met vijf automatisch naar de halve finale gaan. Zit je hier als periodekampioen bij, dan hoef je dus niet in de eerste ronde uit te komen. De eerstvolgende op de ranglijst zonder play-offs plaats, zal die plaats dan innemen. In de halve finale spelen de nummer 16 en 17 uit de Eredivisie en de winnaars uit de eerste ronde van de Eerste Divisie tegen elkaar. In de finale kunnen geen teams uit dezelfde competitie tegen elkaar geloot worden. Hier spelen de clubs om handhaving in de en promotie naar de Eredivisie.

 

Hoe staat Twente ervoor?

 

Nu na 19 wedstrijden staat FC Twente op een vierde plaats. Blijven ze hier staan, dan gaan ze automatisch naar de halve finale van de nacompetitie. Sparta is op dit moment de eerste club die de periodetitel heeft behaald. FC Twente speelt tot nu een prima seizoen met 38 punten uit 19 wedstrijden. Het is een kwestie van deze vorm vasthouden en hopen op een gunstige loting in de nacompetitie. Tevens is het nog even afwachten wat er tijdens de winterse transferperiode gaat gebeuren. Wordt er nog versterking aangekocht en vertrekken er nog enkele belangrijke spelers? Pakt het allemaal positief uit, dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat we de Tukkers na een seizoen alweer terug zien op het hoogste niveau in het betaalde voetbal.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.