FC Twente sluit seizoen af op zevende plek

FC Twente sluit seizoen af op zevende plek

  • Bron: FCTtoday
  • Maandag 15 Mei 09:49
  • Martijn
  • Bekeken: 29718
  • 0 Reacties

FC Twente heeft het seizoen 2016/2017 afgesloten. Ondanks een nederlaag thuis tegen FC Groningen bleven de Tukkers staan op een zevende plek in de Eredivisie.

Bierproefwinkel.nl

 

Thuis in de Grolsch Veste was FC Groningen met 3-5 te sterk. Voor FC Twente wisten George, Klich en Unal te scoren. U had hier op kunnen inzetten met bet365, u had dan een bet365 bonus code gekregen om mee te spelen. FC Groningen is door de zege geklommen naar de 8ste plek. Ondanks de mooie zevende plek voor FC Twente, mogen de Tukkers niet deelnemen aan de play-offs. Door de straf van de KNVB is FC Twente 3 seizoenen uitgesloten van Europees voetbal. 

FC Twente kwam al vroeg op achterstand door een doelpunt van Bryan Linssen. Na de voorsprong van FC Groningen ging FC Twente beter voetballen. Door een rake kopbal van Dylan George op aangeven van Mateusz Klich kwam FC Twente op 1-1.

 

Ondanks de snelle gelijkmaker was het FC Groningen dat de draad oppakte. Door Idrissi kwam FC Groningen op 1-2. En niet veel later werd het zelfs 1-3. Vlak voor rust werd het 1-4 door een eigen doelpunt van Stefan Thesker.

 

Door de rust kon FC Twente het een en ander omzetten. Dit resulteerde uiteindelijk in een 3-5 uitslag. Mateusz Klich en Enes Unal wisten nog tot scoren te komen maar dit was tevergeefs. FC Groningen was met 3-5 te sterk voor de Tukkers. Na de wedstrijden namen de spelers afscheid van het publiek en sprak Jan van Halst de fans toe.

 

Directeur Jan Van Halst was dan ook tevreden "Begin dit seizoen stond ik hier ook, kort voor de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior. Op dat moment was er nog vooral opluchting. Opluchting dat onze club nog bestond en dat we überhaupt konden voetballen. We wisten toen niet wat het seizoen zou gaan brengen."

 

Hij gaat verder: "Steeds meer zagen we een jonge frisse ploeg, die vrijuit voetbalde. Een nieuw FC Twente. Dat ervoor zorgde dat de lach terugkeerde in De Grolsch Veste. En overal waar Twente ging, waren jullie! De uitvakken zaten bomvol. In alle uithoeken van het land. Een steun in de rug voor onze spelers en een visitekaartje voor onze club. Die steun zien we nu ook weer terug in het aantal verkochte seizoenkaarten: we zitten al op 17.000! Dat vinden wij niet vanzelfsprekend. Het maakt onze club uniek”, aldus de directeur.

 

Opstelling FC Twente: Marsman, Van der Lely, Thesker, Andersen, Trajkovski, Mokotjo, Klich, Jensen, Celina (46’ Hooiveld), Ünal, George

FC Groningen: Padt, Davidson, Memisevic, Reijnen, Jenssen, Linssen (76’ Van Weert), Bacuna, Mahi (62’ S?rloth), Drost, Bijl, Idrissi (67’ Hrustic)

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.