"Joop zei vaak: we zijn toch best een rijke club"

"Joop zei vaak: we zijn toch best een rijke club"

  • Bron: ELF Voetbal
  • Donderdag 01 December 11:33
  • Martijn
  • Bekeken: 23228
  • 0 Reacties

Onno Jacobs nam woensdag officieel afscheid als interim-directeur bij FC Twente. Jacobs wordt per 1 januari 2017 opgevolgd door Erik Velderman. De vertrokken interim-directeur was leidinggevende bij FC Twente in een jaar waarin de club uit Enschede op de rand van de afgrond stond.

 

In een interview met De Volkskrant reageert Jacobs bevestigend op de vraag of oud-voorzitter Joop Munsterman in illusies geloofde. "Dat is wel duidelijk geworden. Ik weet niet of hij er nog in gelooft. Je kunt de afgelopen jaren samenvatten met het woordje te. Te hoge salarissen voor de spelers, te hoge transfersommen betaald, te veel commissies aan zaakwaarnemers", zegt Jacobs in het dagblad.

 

"Joop zei vaak: we zijn toch best een rijke club? We hebben transferrechten, spelers als Ziyech zijn veel waard. We hebben commissies bedongen bij de verkoop van oud-spelers in het buitenland. Het waren vogels in de lucht. Ik denk dat Joop het oprecht meende."

 

"Munsterman kon zijn verkeerde besluiten nemen zonder ruggespraak. Het is een wezenlijk onderdeel geweest van het wanbeleid. FC Twente was een pijnlijk voorbeeld hoe falend toezicht tot een puinhoop kan leiden", aldus Jacobs, die niet denkt dat Munsterman in zijn aangekondigde boek nieuwe feiten onthult.

 

"Wij hebben hem vragen gesteld over diverse dossiers. Hij kon zich niets meer herinneren van wat er ondertekend was. Ik kan me niet voorstellen dat Joop in zijn boek met andere feiten komt. Dan is hij ons namelijk iets vergeten te vertellen, om het voorzichtig uit te drukken", besluit Jacobs.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.