Kort geding De Graafschap vindt morgen plaats: "Superboeren gegijzeld door KNVB"

Kort geding De Graafschap vindt morgen plaats: "Superboeren gegijzeld door KNVB"

 • Bron: De Gelderlander
 • Maandag 04 Juli 20:10
 • Joel
 • Bekeken: 20722
 • 25 Reacties

Dinsdagmiddag zal in Utrecht het kort geding plaatsvinden dat De Graafschap tegen de KNVB heeft aangespannen, nadat de beroepscommissie besloot FC Twente niet te laten degraderen. De Superboeren pleiten voor een plek in de Eredivisie, maar de vraag is of De Graafschap daar kans op maakt. Clubwatcher Raymond Willemsen anticipeert daarop.

 

"De KNVB had FC Twente de licentie in januari 2016 al af moeten nemen, maar verzuimde dat", vertelt Willemsen aan De Gelderlander. "Met deze oplossing heeft de KNVB onrechtmatig gehandeld. De KNVB heeft verwachtingen geuit richting De Graafschap die ze niet na zijn gekomen. Daardoor zijn de Superboeren in feite een maand lang gegijzeld door de KNVB.

 

Overigens is de kans aanwezig dat De Graafschap het kort geding verliest. "Dan moet de club naar de eerste divisie of ze moeten een bodemprocedure starten", vertelt Willemsen, die beseft dat de KNVB een groot probleem heeft als De Graafschap het kort geding wint. "Dan bestaat de Eredivisie uit 19 clubs en moet er weer een nieuw competitieschema komen. Daar zitten de burgemeesters en clubs die Europees voetbal spelen niet op te wachten. Dan is het nog maar de vraag of de competitie op 5 augustus van start kan gaan."

 

Echter kan de KNVB ook nog in hoger beroep gaan. "Zeker maar dat lijkt niet handig. Dan sleept de kwestie alleen nog maar langer voort. Daar is de KNVB niet bij gebaat, want de bond en vooral Bert van Oostveen hebben de laatste tijd al veel imagoschade geleden. Veel andere clubs zijn helemaal klaar met de in hun ogen zeer autoritaire werkwijze van Van Oostveen. Die kan zich nu geen nieuwe incidenten veroorloven", besluit Willemsen.

25 Reacties

25 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Karel Hofstee
  Karel Hofstee
  Karel Hofstee
  05 July 2016

  Denk dat de graafschap dit gaat winnen komende seizoen competitie met 19 ploegen

 • Erik Doldersum
  Erik Doldersum
  Erik Doldersum
  05 July 2016

  dat hoop ik dat ze het kortgeding verliezen

 • Apache Honour Steen
  Apache Honour Steen
  Apache Honour Steen
  05 July 2016

  Vraag mij af of Martijn hamer ook zo grote bek heeft als ie voor je staat!

 • Jeremy Cerny
  Jeremy Cerny
  Jeremy Cerny
  05 July 2016

  Voor alle haters tegen twente hier ga lekker even ergens anders heen en loop daar de boel te verzieken we hebben nu geen zin in jullie, de graafschap heeft 4 wedstrijden zich eredivisie waardig kunnen bewijzen deze hebben ze verprutst en daarom degraderen ze, het heeft nu niks.met twente te maken dus wat doe je hier? De graafschap heeft geen poot om op te staan

 • David Hanekamp
  David Hanekamp
  David Hanekamp
  05 July 2016

  Sportief gedegradeerd zul je het mee moeten doen Graafschap. Is niet anders en wordt niet anders. Ga je best doen in de jupiler league dan sta je volgend seizoen gewoon weer in de eredivisie. En verder niet zaniken dan hadden ze maar moeten winnen van GEA

 • Mark Zelle
  Mark Zelle
  Mark Zelle
  05 July 2016

  Ik begrijp de reacties van FCT supporters niet. Maandenlang lopen ze te janken over de KNVB.... Nu pakt de graafschap de KNVB aan. Je weet wel de KNVB maffia! En nu zijn de ineens Anti de graafschap. Volgens de regels hoefde de Graafschap niet van GAE te winnen als ze de finale zouden halen en Willem II ook zou winnen. Dat is dus gebeurd, dus op sportieve gronden zijn ze niet gedegradeerd. Maar de KNVB veranderd achteraf de spelregels... En de graafschap strijd nu door, net als FCT deed. Als houdini en klok ontsnapt met een mini boete. De Graafschap vraagt toch niet of ze Twente alsnog eruit willen gooien? Overigens als de Graafschap degradeert worden daar ook mensen ontslagen.

 • Mark Zelle
  Mark Zelle
  Mark Zelle
  05 July 2016

  @bert.. Spelers in elkaar geslagen? Kijk de beelden nog eens goed! Vooral het filpmje welke vanuit het Gae vak is gefilmd. Die jongens die daar liepen (die daar uiteraard niet hadden mogen lopen) feliciteren de spelers juist. Tot de reserve keeper begint te schoppen.

 • Maarten Nijkamp
  Maarten Nijkamp
  Maarten Nijkamp
  05 July 2016

  Ik hoop t niet want dan moet de knvb aan t werk om n geheel nieuw speelschema te schrijven hehe

 • Nils Verduin
  Nils Verduin
  Nils Verduin
  04 July 2016

  De Graafschap heeft groot gelijk. Ze horen niet de pineut te worden van de lafbekken van de KNVB die FC Twente al veel eerder hadden moeten verwijderen. Hoop dat ze winnen.

 • Alfred Geerts
  Alfred Geerts
  Alfred Geerts
  04 July 2016

  Loop niet te kutten Jeroen ten Hoopen jullie met je corrupt cluppie komen er mooi mee weg schandalig staat los van hoe het met de Graafschap gaat aflopen ga lekker JUIGEN en weerhoud je van commentaar bah

 • Bert de Leeuw
  Bert de Leeuw
  Bert de Leeuw
  04 July 2016

  De Graafschap was een optie gegeven als Twente officieel zou degraderen dat ze in de Ere divisie mochten blijven dat is helaas niet zo gelopen voor de zeurboeren zodat ze gewoon sportief zijn gedegradeerd en in het nieuwe seizoen gewoon lekker in de Jupiler league mogen ballen !!

 • John Brinks
  John Brinks
  John Brinks
  04 July 2016

  Go ahead heeft op basis van de 2-luik dik verdiend gewonnen. Bovendien is het nogal makkelijk om over de rug van n ander alsnog n plek in de eredivisie af te dwingen. Terwijl de graafschap er zelf helemaal niks maar dan ook niks te zoeken heeft.

 • Roy Boersma
  Roy Boersma
  Roy Boersma
  04 July 2016

  Gewoon gedegradeerd gaat ook echt niks meer veranderen. Als je realistisch nadenkt dan weet iedereen wel wat de uitspraak wordt

 • John Elst
  John Elst
  John Elst
  04 July 2016

  Graafschap is sportief gedegradeerd en zou dat sportief moeten accepteren.

 • Brian Israels
  Brian Israels
  Brian Israels
  04 July 2016

  Weet je wat ik zomige mensen hoor zeggen bustuur cantage. maar ik als seporters praten ze niet over he nee nee nee jammer is het wel maar een ding de seporters hebben geen fouten gemaakt wij seporters zijn niet voor niks tegen az zo tekeergaan bij grolsch veste want wij hadden het gevoel in die dat het niet pluis zat maar nog maal papieren konden wij ook niet in kijkken dus seporters moeten boet 3 personen ja daag 50.000 man bestaat deze clup uit. maar ik vind alleen al de graafschap moet degradatie naar jupiler league om de wan orde tegen Deventer naren ze sloegen spelers op de mond nou daar hoor niemand over dus In prensiepe is dat de goeie seporters van graafschap nu vallen onder het wanorde .bij fctwente het heel jaar on rustig er gebeurt niks maar alleen postief actie van uit vriendenkring fctwente vernigt ook postief achtie maar daar moet je naar kijken wat hebben we seporters verkeerd gedaan niks basis maar weer graafschap gedrag kloten . Dus hoog of laag wij moesten als seporters jaar lang 3 maand zwaar onder spanning zitten dus wei hebben gewoon gewonnen knvb punt uit .fctwente boven ales fctwente is mijn clup. ik ga niet kapot zamen met fctwente

 • Aaltje Oosting
  Aaltje Oosting
  Aaltje Oosting
  04 July 2016

  Sorry Hoor wat jullie is over komen hoor maar twenthe is een club wat de niet uit mag gaan en jullie hebben er om gevoetbald en twente niet dat heeft de knvb gedaan

 • Bjorn Van Oosterom
  Bjorn Van Oosterom
  Bjorn Van Oosterom
  04 July 2016

  Ach....de klote club uit de achterlijkhoek kan gemist worden in de eredivisie. Laten ze lekker kapot gaan in de jupilerleague.

 • Dick van Eeken
  Dick van Eeken
  Dick van Eeken
  04 July 2016

  De Graafschap dreigt de dupe te worden van de chantage van Twente. Of beide in de eredivisie of beide in de jupilair, Maar het echte probleem is dat er teveel geld in het voetbal om gaat ( trouwens in de sport in het algemeen ) en teveel zakkenvullers rondlopen .

 • Martijn Hamer
  Martijn Hamer
  Martijn Hamer
  04 July 2016

  Like als je hoopt dat FC Duitsland alsnog failliet gaat.

 • Peter Spronk
  Peter Spronk
  Peter Spronk
  04 July 2016

  Graafschap speelt gewoon Jupiler League: minimaal om een nacompetitie plek. Twente krijgt een zwaar jaar, mogelijk strijden tegen degradatie. Zullen we het volgend jaar in een tweeluik nog een keer binnen de krijtlijnen uitvechten?

 • Han Bennink
  Han Bennink
  Han Bennink
  04 July 2016

  Ze moeten winnen. Snap de moeilijkheid niet.doe dan 19 ploegen in de eredivisie. Tis niet zo dat eredivisieclubs een druk Europees seizoen hebben ofzo.36 competitiewedstrijden en een paar in de beker

 • Ina Klein Koerkamp
  Ina Klein Koerkamp
  Ina Klein Koerkamp
  04 July 2016

  Wat een gezeur. ...komt me de neus uit...interesseert me niks.

 • Patrick Hopman
  Patrick Hopman
  Patrick Hopman
  04 July 2016

  En een dislike als je hoopt dat ze winnen? Dislike it is!

 • Dick Leewis
  Dick Leewis
  Dick Leewis
  04 July 2016

  Tuurlyk verliezen ze dat , ze hebben verloren bij Go Ahead Eagles; dus geen enkel recht

 • Peter Herlaar
  Peter Herlaar
  Peter Herlaar
  04 July 2016

  Oh, nu zijn we ineens vóór de KNVB?