Gemeente Enschede doet onderzoek naar voormalig bestuurders

Gemeente Enschede doet onderzoek naar voormalig bestuurders

 • Bron: Voetbal International
 • Donderdag 10 December 23:01
 • Tom
 • Bekeken: 3394
 • 4 Reacties

De gemeente Enschede wil garant staan voor een bedrag van 32 miljoen euro, daarvoor zal de club wel aan enkele voorwaarden moeten voldoen. Een onderzoek naar de voormalig voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan is één van die voorwaarden.

 

Het onderzoek zal zich richten op de wijze van bestuur en de kwaliteit van het toezicht hierop. Als blijkt dat er sprake is van schade door onbehoorlijk bestuur dan zullen de voormalig voorzitters aansprakelijk worden gesteld voor de schade die FC Twente hierdoor heeft opgelopen.

 

Om de garantstelling te waarborgen moet de club aan meer voorwaarden voldoen. FC Twente zal afstand doen van het eigendomsrecht van het stadion 'De Grolsch Veste', waarvan de aandelen in een stichting ondergebracht zullen worden. De club zal het stadion gaan huren voor tweeënhalf miljoen euro per jaar. Indien FC Twente dit niet zal kunnen betalen kunnen de volgende dingen gebeuren: De gemeente zal claimrechten op inkomsten van Twente uit de Twentse Ondernemers Sociëteit krijgen (wat neerkomt op zo'n twee miljoen per seizoen) en/of 6,2 miljoen aan tv-gelden (over het seizoen 2015/2016).

 

Wanneer de club in één seizoen meer dan vier miljoen aan transfers verdient dan zal dit in een potje bij de gemeente worden opgeslagen. Hetzelfde geldt wanneer FC Twente meer dan 750 duizend euro winst in één seizoen zal maken. Verder eist de geneebte dat het niet langer mogelijk is voor commissarissen van FC Twente privé geld in de club hebben zitten. Het laatste deel van de overeenkomst tussen de club en de gemeente verplicht FC Twente om elk kwartaal rapportage uit te brengen aan de gemeente.

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Harrie Besselink
  Harrie Besselink
  Harrie Besselink
  11 December 2015

  Terecht onderzoek doen. Geld terug vorderen van Munsterman en van de Laan.