Ervaring, deel 2

Ervaring, deel 2

 • Bron:
 • Donderdag 11 September 16:41
 • Karlijn
 • Bekeken: 19662
 • 4 Reacties

Geen groot ego, een teamspeler en vooral ervaring op hoog niveau: drie kwalificaties die Alfred Schreuder toeschrijft aan Orlando Engelaar. Alhoewel FC Twente nog steeds niet officieel heeft bevestigd dat de oud-speler naar de Veste is teruggekeerd, lijkt het erop dat Engelaar de velden van Twente dit seizoen niet meer zal verlaten. Een absolute aanwinst voor de selectie, als het inderdaad zo is.

 

In het veld oogt hij kalm, de bijna twee meter lange geboren Rotterdammer. Als controlerende middenvelder is Engelaar de aangewezen persoon om het elftal de aansturing te geven die nu nog mist. Juist die kalmheid doet hem overzicht bewaren. Sereen, niet opgefokt, doch dwingend door zijn ervaring, kan hij de jonge selectie coachen in het veld.

 

Ervaring op hoog niveau is een beetje een overstatement, ben ik bang. FC Twente, Schalke 04, PSV en Melbourne Heart zijn niet de topclubs die onder de noemer ‘hoog niveau’ vallen. Dat zijn Barcelona, Real Madrid en Manchester United. Aan de andere kant, het zijn in ieder geval ook niet de minste. Engelaar heeft ervaring, dat is zeker.

 

Orlando Engelaar is de ontbrekende schakel in het scala aan diversiteit van het eerste elftal. Een profvoetballer met ervaring, die al jaren meedraait. Een controleur op het middenveld, die kan opbouwen en het elftal kan laten voetballen. Een imposante ouderling door z’n lengte en leeftijd, die de jonge selectie volwassenheid kan bijbrengen. Orlando, het is tijd dat de jongens mannen worden. 

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • johan
  johan
  johan
  12 September 2014

  Brama of Engelaar maakt geen verschil beiden kunnen leidend zijn maar wil je dat als club. Weg is weg, laat Sander toe in de kleedkamer

 • Martin Blok
  Martin Blok
  Martin Blok
  11 September 2014

  Nou Brama mist nog wel het een en ander ten opzichte van Engelaar, hoor

 • Bas Lentferink
  Bas Lentferink
  Bas Lentferink
  11 September 2014

  Mr de columnist, goa astebleef hen bananen plukkn