'McClaren's beleid jaagde rechtsback Jong Oranje weg bij FC Twente'

'McClaren's beleid jaagde rechtsback Jong Oranje weg bij FC Twente'

  • Bron: Voetbal International
  • Woensdag 10 September 22:18
  • Joey
  • Bekeken: 8120
  • 0 Reacties

Mike te Wierik is de vaste rechtsback van Heracles Almelo en Jong Oranje. De verdediger uit Hengevelde speelde echter enkele jaren geleden nog in het shirt van FC Twente A1. Tijdens het kampioensjaar 2009/'10 onder Steve McClaren besloot Te Wierik dat er voor hem geen toekomst meer was bij de Tukkers.

Heracles was er als de kippen bij en contracteerde Te Wierik. "Ik heb FC Twente altijd een mooie club gevonden", zegt Te Wierik, overigens een Ajax-supporter, tegen Voetbal International. "Maar op een gegeven moment ga je pragmatisch redeneren. Waar heb ik de meeste kans om door te breken?"

"Toen ik in de A-jeugd speelde, werden er steeds meer spelers van buitenaf aangetrokken. Na verloop van tijd speelden gelouterde profs als Nashat Akram, David Carney en Nikita Rukavytsya in het beloftenteam", vervolgt Te Wierik zijn relaas. "Voor een zelf opgeleid talent als Ninos Gouriye was er geen plek, waardoor hij geregeld bij ons mee moest doen. Ik was destijds zeventien jaar en de situatie van Gouriye was voor mij wel een schrikbeeld, ja."

Te Wierik besloot voor zichzelf verder te kijken en vertelde tegen andere jeugdspelers Heracles wel te zien zitten. "Als ik met Thomas Bruns en Joey Belterman in het busje zat, zei ik geregeld als Heracles me vraagt, ben ik zo weg", aldus Te Wierik die opvallend genoeg bij Heracles nu samenspeelt met Bruns en Belterman afgelopen zomer zag vertrekken naar FC Den Bosch. 

Niet veel later zat Te Wierik rond de tafel met toenmalig Heracles-trainer Gertjan Verbeek. "Hij vertelde me dat ik mijn wedstrijden moest gaan verdienen en dat ik zou gaan trainen met de eerste selectie. Dat perspectief was beduidend beter dan Twente me bood, dus ik hoefde niet lang na te denken." 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.