Ervaring?

Ervaring?

 • Bron:
 • Vrijdag 05 September 19:59
 • Marlin
 • Bekeken: 20436
 • 5 Reacties

De transferperiode zit er weer op, de balans kan worden opgemaakt. Bij FC Twente worden de contouren van het nieuwe elftal zichtbaar. Dit ’nieuwe FC Twente’ heeft een aanmerkelijk jongere gemiddelde leeftijd dan bijvoorbeeld het kampioenselftal of de selectie van vorig seizoen. De huidige selectie stroomt over van het talent, maar er zijn weinig spelers overgebleven met ervaring. Met het eventuele aantrekken van Orlando Engelaar kan er een speler bijkomen met veel ervaring in de Eredivisie en daarbuiten.


Aan de ene kant heeft FC Twente een van de meest talentvolle selecties van Nederland: niet veel clubs hebben zoveel spelers met veel potentie in de selectie. Denk alleen al aan Joachim Andersen, Hakim Ziyech en Bilal Ould-Chikh. Dit zijn natuurlijk niet alle talenten van FC Twente, u als lezer moet ook prettig kunnen lezen. Nu Orlando Engelaar meetraint met de selectie schieten ons natuurlijk meer namen te binnen van routiniers die met hun ervaring de selectie moesten versterken. Zo klopte Arnold Bruggink in oktober 2010 aan in de hoop een contract af te dwingen. Hij tekende inderdaad een eenjarig contract, en kwam dat seizoen tot zeven wedstrijden. Puur op de statistieken afgaande kan dit niet als een denderend succes bestempeld worden. Orlando Engelaar voetbalde voor het laatst in Australië bij Melbourne Heart, waar zijn contract niet verlengd werd. Het valt te betwijfelen of de 35-jarige oud-international in Enschede nog van toegevoegde waarde kan zijn op het veld. Misschien staat zijn komst zelfs jong talent in de weg, want heeft FC Twente niet al veel middenvelders met donders veel talent?

 

Aan de andere kant heeft FC Twente een heel erg jonge selectie, misschien zelfs te jong. Jonge spelers, ongeacht de hoeveelheid talent, zijn niet constant en hebben nog niet de ervaring die oudere spelers wel hebben. Van de huidige contractspelers speelt Rasmus Bengtsson het langst in de eerst selectie, dit seizoen wordt zijn vijfde seizoen. Hij is echter zekerder van de bank dan van een basisplaats. Een andere routinier, Wout Brama, traint alleen nog mee en is nog op zoek naar een nieuwe club. Beide oud-aanvoerders kunnen dus door uiteenlopende redenen niet meer van waarde zijn in de kleedkamer en op het veld. FC Twente heeft niet veel spelers met ervaring meer over. De verdediging is de meest ervaren linie: Andreas Bjelland, Cuco Martina, Darryl Lachman en Robbert Schilder speelden allen meer dan honderd duels als profvoetballer. De verdediging is, misschien niet geheel toevallig, de meest sterke linie van FC Twente. Op zowel het middenveld als in de aanval hebben de tukkers niet dezelfde ervaring, al moet gezegd worden dat Felipe Guttierez ervaring toe zal voegen met ruim honderd gespeelde wedstrijden. Orlando Engelaar heeft echter ervaring van de buitencategorie: hij speelde in totaal 310 wedstrijden. 

 

Wat vindt u? Heeft een ervaren speler als Orlando Engelaar toegevoegde waarde voor het ’nieuwe FC Twente’, of is het vooral zonde van de ontwikkeling van enkele (top)talenten?5 Reacties

5 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Ingrid de Ruiter
  Ingrid de Ruiter
  Ingrid de Ruiter
  06 September 2014

  Combi is het beste. Zit nu helemaal geen ervaring in het elftal. Dus een Engelaar of een de Zeeuw zou helemaal niet zo slecht zijn. Zal rust geven.

 • Koen Pampiermole
  Koen Pampiermole
  Koen Pampiermole
  05 September 2014

  Goeie jeugd heeft ervaren mensen nodig om te leren!

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  05 September 2014

  Eigen jeugd is goede zaak mits ze het niveau hebben. Heb je het niet in huis zul je het moeten halen