Jan Zoutman: ''Het is een zwaarbevochten overwinning''

Jan Zoutman: ''Het is een zwaarbevochten overwinning''

  • Bron: FC Twente
  • Zaterdag 23 Augustus 15:24
  • Menno
  • Bekeken: 7126
  • 0 Reacties

Jong FC Twente heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van hoofdtrainer Jan Zoutman was met 0-1 te sterk bij Almere City FC. Jari Oosterwijk was matchwinner van de avond, die FC Twente in de slotminuut naar de overwinning schoort. Maandagavond speelt Jong FC Twente de thuiswedstrijd in de Grolsch Veste tegen MVV. Om 20.00 uur zal er afgetrapt worden. 

Jong FC Twente was in de eerste helft de bovenliggende partij, waarna later in de eerste helft de ploegen dichter bij elkaar kwamen te liggen. Grote kansen vielen er niet te noteren, maar wel werd FC Twente gevaarlijk vanuit een vrije trap van Jerson Cabral. In de tweede helft begon Almere City sneller de lange bal te spelen en varieerden ze in de opbouw. Daardoor had de thuisploeg het betere van het spel, maar wist het de geboden kansen niet om te zetten in een doelpunt. In de blessuretijd trok Jong FC Twente aan het langste eind. Swieter trok vanaf de buitenkant naar binnen en zag dat de keeper moeite had met zijn schot op doel. Oosterwijk reageerde vervolgens attent in de rebound en bezorgde de ploeg daarmee drie punten.  

“Het is altijd prettig om de eerste drie punten te pakken. Vooral over de eerste helft ben ik tevreden. In de tweede helft was Almere absoluut de betere ploeg, maar dan scoor je in het begin van de blessuretijd omdat Jari Oosterwijk goed staat op te letten bij de rebound. Daarna was het twee minuten overleven”, reageert hoofdtrainer Jan Zoutman. “Het is een zwaarbevochten overwinning en over de hele wedstrijd gezien mogen we ons gelukkig prijzen met de drie punten. In de eerste wedstrijden van het seizoen hebben we wat pech gehad en nu zat het mee. Het is een heel lekker gevoel om hier de zege te pakken'', aldus Jan Zoutman. 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.