Column: You'll never walk alone

Column: You'll never walk alone

 • Bron: FCTtoday
 • Maandag 12 Mei 16:43
 • Joren
 • Bekeken: 31536
 • 2 Reacties

Elke thuiswedstrijd galmt het weer door de Grolsch Veste, het “You’ll never walk alone”. Indrukwekkend, maar ook op Anfield en Celtic Park is het adembenemend mooi wanneer de complete aanhang dit nummer zingt. Voor velen een ‘gewoon’ opkomstlied, voor de echte supporter is het meer dan zomaar een opkomstlied. Voor ons heeft het een betekenis.

Wanneer ons rode leger het veld betreedt en de Veste luidkeels schreeuwt dat ze nooit alleen lopen, krijg ik elke keer weer kippenvel. Een vol stadion, dat dezelfde liefde heeft voor dezelfde club. Maar het is niet alleen het kippenvel moment, het is meer dan alleen dat. Want wij laten de club echt niet in de steek op momenten dat het er toe doet. FC Twente eindigt 6e en spelen geen Europees voetbal? Balen, maar you’ll never walk alone! FC Twente verliest onterecht bij Ajax met 3-0 en daardoor worden we geen kampioen meer? Balen, maar you’ll never walk alone! En zelfs nu, wanneer de Tukkers in categorie 1 zijn geplaatst door de KNVB laten we onze helden niet in de steek. Gewoon simpelweg omdat het elftal niks kan doen aan het ‘te nuchtere’ financiële beleid bij het bestuur.
Het bestuur dacht toekomstige TV rechten te kunnen begroten, waardoor het financiële gat gedicht werd. Ook op de supportersavond was Munsterman hier resoluut, het zal allemaal wel goedkomen. Nog geen 2 maanden later bevindt Twente zich in categorie 1 waardoor uitgaven boven de 50.000 euro eerst goedgekeurd moet worden door de KNVB. Waar wij 2 jaar geleden nog een voorbeeldclub waren en we Feyenoord uitlachten vanwege hun financiële wanbeleid zitten we nu zelf in dat schuitje. Hierdoor verwacht ik, helaas, ook een vertrek van een aantal bepalende spelers. En niet alleen dat ze niet voor de hoofdprijs vertrekken.  Twente zal al genoegen nemen met een bedrag dat al redelijk in de buurt komt van wat de speler waard is. Tadic vertrekt waarschijnlijk voor nog geen 12 miljoen, waar we al genoegen moeten nemen met circa 5 miljoen voor Castaignos. Spelers waarvan ik verwachtte dat ze niet zouden gaan gaan misschien nu wel. Spelers zoals Gutierrez en Bjelland. Van één speler ben ik zeker dat hij blijft, en dat is Promes. Gewoon puur om het feit dat hij niet zo nodig weg wil.
Het klinkt misschien stom en hard, maar de Tukkers hebben het geld nu keihard nodig willen ze in de toekomst weer een categorie hoger geplaatst worden. En niet alleen dat, ook voor het uitbreiden van het stadion en dat extra stadion achter het FBK voor het 2e elftal en de vrouwen moet nog gerealiseerd worden. Al met al kost dit nog vele miljoenen die het bestuur moet winnen uit verkoop van spelers, Tuckerville en wellicht de Europa League. Waar we spelers voor vele miljoenen gaan verkopen, trekt Twente waarschijnlijk jonge talentvolle spelers aan die weinig kosten. Niet zo’n groot probleem als ze ook talentvol zijn, maar dat merk je altijd achteraf pas. Miljoenenaankoop Corona heeft nog erg weinig laten zien en over Castaignos hoef ik volgens mij geen woorden in de mond te nemen.
Doch, ondanks deze plaatsing in categorie 1 blijven wij achter onze club staan. We zullen genoegen moeten nemen met minder. Maar laat dit ook een wake up call zijn. Waar we altijd dachten dat ons FC Twente een gezonde club was en dat er goed beleid werd gevoerd, blijkt niks minder waar. Misschien moeten we onszelf maar achter de oren gaan krabben en verhaal gaan halen bij Joop & Co. Want categorie is des-Twente, dit hoort niet bij onze club.

Er zit gelukkig één groot voordeel aan de plaatsing in categorie 1. Aankopen van 6 miljoen voor spelers zoals Castaignos zullen niet meer gemaakt worden, en dit brengt dan toch wel weer een lach op mijn gezicht.

2 Reacties
 • ?>

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Wouter
  Wouter
  Wouter
  13 May 2014

  Een ding staat buiten kijf; You will never walk alone, is en blijft indrukwekkend, om te horen en te zingen. Maar; het geld, dat we zullen krijgen van Fox, zal ons financiële plaatje, weer gezond maken. Maar omdat we dat dit jaar nog niet mogen (en dat is enkel bij voetbalclubs, misschien zelfs alleen onze Fc Twente), komen we in de Categorie 1 terecht. We kunnen dit jaar wel speler(s) verkopen, om het financiële plaatje eerder gezond te krijgen. Maar dan blijven we alsnog, dit gehele seizoen in Categorie 1 zitten. Dat terwijl we na komend seizoen, met grote zekerheid, weer in Categorie 2/3 zitten. Dat wil zeggen, dat als we dan spelers verkopen, ook zelf mogen bepalen, hoe we dit herinvesteren. Daarbij heeft Munsterman al eerder aangegeven, geen \"grote\" namen meer te zullen halen; maar er op wil \"gokken\" door talenten aan te trekken, zoals; Promes, Borven, Corona, Guiterrez, Mohktar, Stevens, Dordevic, Eghan, Ebecillio, Martina, Lachman, Ntulli, Ould-Chikh, etc. etc.. Wat ook dit seizoen al is gebeurt. Daarnaast, wil ik je graag herinneren. aan het jaar 2001. We waren appetrots, want onze Fc Twente zou in de finale van de KNVB-beker, aantreden tegen de regerend en prolongerend landskampioen Psv. En we waren nog trotser, toen we deze lelijke dennenappel, mee terug mochten nemen naar Enschede. Maar daarbij waren we ook bijna failliet... In het jaar 2003 trad er echter een groot voorzitter aan, waarbij je misschien toch inderdaad eens verhaal zou moeten halen; hoe hij het heeft voor elkaar gekregen, om van een kleine, bijna failliete, middenmoter, naar een club, met eigen stadion (wat eigenlijk alweer te klein is), een club met aanzien in het gehele land, de trots van het Oosten te maken. Bedenk wel, dat we zonder deze goede man, er een reële kans is, dat er geen Fc Twente meer zou zijn, en als deze er dan nog zou zijn, wij nog steeds ons mooie geuze lied \"eenmaal zullen wij de kampioenen zijn\", zouden zingen. Een lied, wat ik jaren, met trots en uit volle borst heb gezongen. Maar, ik mag ook met trots zeggen, dat ik het eerste kampioenschap van onze Fc Twente, heb mogen meemaken. En dat, nog geen 7 jaar, nadat we ons uit de afgrond, omhoog hebben mogen laten werken, aan de hand van onze voorzitter. Daarom mag ik met wat minder trots zeggen; We zijn verwend! Maar buiten al het drama en de vreugde om, staat 1 ding buiten kijf, Fc Twente; You\'ll never walk alone!

 • Wouter
  Wouter
  Wouter
  13 May 2014

  Leuk is dat, ben je een half uur bezig met een reactie, wordt je uitgelogd...