Column: TROTS!

Column: TROTS!

  • Bron: FCTtoday.nl
  • Maandag 05 Mei 11:15
  • Joren
  • Bekeken: 19930
  • 0 Reacties

Seizoen 2013-2014 is voorbij. Geen play-offs meer voor ons, maar een hele degelijke derde plek. Na twee seizoenen zesde te zijn geworden was deze stek echter nog steeds niet voldoende voor sommigen. "Er had meer ingezeten", volgens Michel Jansen. Heeft de beste man gelijk? Misschien wel, misschien niet.

Na 34 wedstrijden sta je op de plek waar je hoort te staan, zegt men. Ben ik het enigszins mee eens, maar ook weer niet. Tuurlijk hadden we een plekje hoger kunnen staan. Maar als je verzaakt in de wedstrijden tegen Feyenoord, PSV, Ajax, ADO en NEC vind ik de derde stek heel redelijk en vooral een ontzettend knappe prestatie met het elftal wat wij ter beschikking hebben. Marsman en Promes hadden voor dit seizoen alleen nog maar Jupiler League-ervaring, Koppers speelde veelvuldig in Jong Ajax, Gutiérrez had vorig seizoen ook geen basisplaats en Ebecillio is de 20 nog niet eens gepasseerd. Een onervaren elftal, dat ontzettend leuk voetbal heeft laten zien dit seizoen. Bij vlagen waren wij het best spelende team in de Eredivisie, maar ook waren we zo nu en dan een schim van hoe we kunnen voetballen. Dat is de jeugdelijke onervarenheid die er dan insloop, of onderschatting. Wie kan het zeggen?

 

Feit is wel dat we na een seizoen zonder te hebben gemoeten nu weer een seizoen Europa spelen. Waar we twee seizoenen geleden nog zeurden over de Europa League (kost meer geld dan het opbrengt, tegenstanders zijn niet van het juiste kaliber), zijn we nu heel erg opgetogen voor een seizoen in Europa. FC Twente heeft dit seizoen een metarmofose doorgemaakt door flink te verjongen en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. We zouden het ook aankomend seizoen van deze jeugdige toppers moeten hebben, aangezien de Tukkers worden ingedeeld in categorie 1 door de KNVB. Volgens bepaalde mediabronnen laksheid van de Enschedese club, volgens het bestuur is het een principekwestie. Hoe dan ook, we mogen geen grote uitgaven meer doen voordat de KNVB daarvoor toestemming geeft.


We hebben veel moeten meemaken dit seizoen. Het constante gezeur op Castaignos, het ‘sst’-gebaar van dezelfde jongeman, Promes die zijn debuut maakte voor Oranje, Martina die pas aan het eind van het seizoen doorbrak, een grabbelende Marsman en de relevatie van dit seizoen; Felipe Gutiérrez. Ups en downs, irritatie en vreugde. We hebben alles wel zowat gezien dit seizoen. Met een 2-0 voorsprong de rust in en uiteindelijk 2-2 spelen, met 2-0 achterstaan en in de allerlaatstse minuut gelijk maken. Beter zijn dan Ajax maar toch met 3-0 de boot ingaan en voornamelijk: heel veel gelijk spelen.

 

Als FC Twente-supporter zijn we dit seizoen best wel verwend. Waar we geen tot weinig verwachtingen hadden, presteerden zij verrassend goed. Er werd thuis niet verloren en we hebben op Feyenoord na de meest scorende ploeg, en dan kijken we niet naar hoe efficiënt we waren, want dat doet er dan niet toe. We hebben de weg omhoog weer gevonden en wie weet zit er in de nabije toekomst weer een kampioenschap in, of in ieder geval voorronde Champions League. Iets waar we als klein jochie van droomden en al reeds gebeurd is, iets dat zich meerdere malen mag herhalen. Europa League is leuk, maar Enschede en omstreken maakt liever een doordeweekse avond vrij voor een wedstrijdje Arsenal-thuis dan voor, met alle respect, Helsingborgs-thuis. We mogen blij zijn met de prestatie die we geleverd hebben en ik kijk dan ook met een dikke vette glimlach terug op dit seizoen. De doelstelling die aan het begin van het seizoen werd gegeven is gehaald, en daar mogen we trots op zijn.

 

“Trots da’we veur Twente bint, moakt oons niet uut wat ie drvan vin!”. En zo is ’t maar net. Daarom krijgen de heren van mij een dikke 8 op hun rapport voor afgelopen seizoen. Ik ben een trotse Twente-supporter en dit zal ik altijd blijven. Het was een fijn seizoen, nu uitkijken naar Grasshoppers-uit!

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.