Column: Nucleaire stop

Column: Nucleaire stop

  • Bron: FCTtoday
  • Maandag 24 Maart 19:14
  • Joren
  • Bekeken: 19274
  • 0 Reacties

Terwijl PSV de tweede plek van ons overnam, keken wij lijdzaam toe. De heren uit lampengat wisten na 8 overwinningen ons in te halen, en wij konden niks anders dan toekijken. Door die superleuke nucleaire top in Den Haag hadden wij een FC Twente loos weekend, maar kon PSV wel de druk opvoeren, en dat deden ze.

‘We nemen nu geen genoegen met een plek lager dan 2’ wist Schaars te vertellen na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. Die jongens uit Eindhoven krijgen weer praatjes, en dat is iets waar wij in Twente alles behalve van houden. En wij kunnen ook niet direct in de achtervolging, wij moeten wachten tot aankomende zondag om de nummer 2 positie weer te heroveren. Hoe we dat gaan doen? Heel simpel, gewoon winnen in de ArenA.
Belachelijk natuurlijk, dat door die nucleaire top bepaalde wedstrijden niet doorgaan omdat de regering niet genoeg politie op de been kan krijgen. Wij hadden geen enkele zeggenschap erin of we dit toelieten of niet, het moest gewoon van de KNVB. Dus moeten wij maar op een woensdag spelen tegen ADO den Haag, in eerste instantie zal deze wedstrijd ook nog eens ’s middags gespeeld worden. Nog erger natuurlijk, vooral voor de werkende supporter. Je betaalt als seizoenkaarthouder om 17 thuiswedstrijden te zien, en niet dat je er eentje moet missen omdat meneer Obama met zijn kontkameraden gaat vergaderen in Nederland. Dankzij de uitschakeling van Zenit St. Petersburg in de Champions League wordt deze wedstrijd wel op acceptabele tijd gespeeld, maar dan alsnog. Dit is een principekwestie. Is de politie dan zo onderbezet dat als zomaar even 58 wereldleiders naar ons kikkerlandje komen we ineens wedstrijden moeten gaan verschuiven omdat er niet genoeg politie ingezet kan worden? Blijkbaar was dit zo’n groot iets voor Nederland, zo belangrijk, dat wij als burgers maar moeten gaan doen alsof wij niet belangrijk zijn en als honden achter hun reet aanlopen.

Meerdere mediabronnen beweren dat ‘De nucleaire top de wereld een beetje veiliger maakt’, dat er geen verkeerde stoffen in de handen vallen van terroristen. Tuurlijk, hartstikke handig en vooral goed dat er vergaderd wordt over zulke belangrijke dingen die de wereld veiliger maken, maar moet dit nou ten koste gaan van het voetbal? Ik vind dat Nederland dan een beetje ‘faalt’ qua veiligheid. Wanneer zo’n top in Amerika gehouden wordt, zie je de  NFL of iets dergelijks niet een paar wedstrijd aflassen omdat er niet genoeg politie aanwezig kan zijn. Nederland orginaseert de nucleaire top, en de rest van Nederland staat daardoor eventjes stil. Gelukkig hebben Rutte en Obama wel even tijd om het Rijksmuseum te bezoeken. De president van Amerika hoefde niet eens parkeergeld te betalen! Nee, de beste man kon met zijn presidentiële helikopter het hele Museumplein in beslag nemen. Zolang meneer Barack Obama maar geen meter meer hoeft te lopen, stelletje kontenlikkers zijn die zogenaamde ‘topmannen’ hier in Nederland. Een grote mond hebben, maar zodra bullebak Amerika op bezoek komt doen alsof hun neus bloedt en de delegatie uit het Westen geen strobreed in de weg leggen. ‘Nederland is een van de belangrijkste bondgenoten van de VS’ volgens Obama. Vind je het gek? Wij doen alles wat je wil, je hebt ons onder de duim. En dat kan ik jou niet kwalijk nemen hoor, Barackje. Dat is de politiek in Nederland. En zoals we allemaal weten is die alles behalve stabiel.

Bedankt Obama en Rutte, bedankt president van Azerbeidjan en Kazachstan. Door jullie zijn we de tweede plek verloren aan PSV. Zorgen jullie ervoor dat dit ook een agendapuntje wordt tijdens de nucleaire top? 

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.