Column: Supportersavond achter de schermen

Column: Supportersavond achter de schermen

  • Bron: FCTtoday
  • Dinsdag 11 Maart 10:50
  • Joren
  • Bekeken: 29746
  • 0 Reacties

Luc kwam naar voren lopen nadat de supporters hem op het matje hadden geroepen na het spuugincident dat plaatsvond na Go Ahead uit. “Als u dat gezien heeft, vind ik dat jammer. Ik spuugde op de grond en niet richting jullie. Hierbij wil ik het laten.” Castaignos verliet daarna meteen het podium en wou verder niet op vragen ingaan. Uw columnist was ook aanwezig gisteren tijdens de supportersavond, en deze column gaat dan ook over deze avond.

Bij binnenkomst zag je de spelers her en der tussen de supporters zitten, maar er was wel sprake van groepsvorming. Tapia, Corona en Tadic zaten aan de ene kant van de zaal, waar Castaignos, Ebecilio en Eghan aan de andere kant zaten. Niet zo heel bijzonder, deze avond was voor ons als supporters om op vragen antwoord te krijgen. En het enige lichtpuntje deze avond was Michel Jansen. De trainer van de Tukkers was beleefd, goedlachs en beantwoorde de vragen meer dan correct. Door de technische staf werden specifieke financiele vragen ontweken en kreeg een vrouw na een slecht liftbeleid een arrangement aangeboden. Brama vond de kritiek onterecht en ziet een “goede, talentvolle ploeg die het goed doet” en Bengtsson vindt niet dat mentaliteit het probleem is. Volgens een supporter misten de spelers de zogenaamde ‘pepers in de kont’ en reikte als ludieke actie 11 hete pepers aan Michel Jansen. Dit onder luid applaus van de aanwezige supporters. Er werd gelachen en geklaagd, er werd hoofdschuddend gereageerd en zo hier en daar zag je een goedkeurend knikje. Maar hoe zat het met de antwoorden? Eigenlijk hoorde ik weinig wat ik al niet wist.

De vragen die gesteld werden waren niet zo bijzonder. Tuckerville, het trainingscomplex en de resultaten werden meermalig aangekaart en de antwoorden hierop wisten we al. Goed, één concert levert net zoveel op als 4 EL wedstrijden en de wand bij VAK P wordt weggehaald, maar echt grote issues werden niet aangekaart. Dat wil zeggen, er werd niet direct op ingegaan. ‘Politiek correcte antwoorden’ noemt men dat ook wel eens, en dit was een fenomeen die gisteren vaak werd gebruikt. Doodzonde, maar ook enigszins begrijpelijk. Want de beste stuurlui staan immers aan wal, toch? Volgens een supporter moest er niet zoveel geschoven worden in de basis 11, want hij wou zekerheid hebben over de beginopstelling. (Terugdenken aan McClaren? Never change a winning team!) Een andere vond de gebaren van Castaignos een teken van geen respect en weer een ander vond het stadion dat gemaakt wordt voor de beloften en te vrouwen te groot is qua capaciteit. Een greepje uit de vragen en/of kwesties die werden aangekaart.


Goed, als er meer vragen waren dan werden die ook wel gesteld. Maar over het algemeen vindt elke supporter het wel redelijk goed gaan, anders hadden die wel meer specifieke vragen gesteld. Tuurlijk zijn er dingen waar je je aan ergert; de resultaten van de afgelopen weken bijvoorbeeld. Of dat je Luc te arrogant vindt. Maar hier dieper op ingaan heeft geen zin. Elke wedstrijd is er weer één op zich en elke speler heeft zijn eigen individuele karakter. Dat zijn dingen waar jij als supporter machteloos in staat, maar ook de staff. Volgens Brama wil elke speler het hoogst haalbare, en dat was inderdaad het kampioenschap. Maar als dit niet mogelijk is moet je je richten op een andere positie. Jansen sprak heel duidelijk zijn doelstelling uit: “We willen 2e worden.”

Na afloop keken we eens rond wie van de spelers nog even bleven om een praatje te maken met de supporters. Brama, Wisgerhof, Schilder, Breukers, Marsman en enkele jeugdspelers. De rest was al redelijk snel na afloop vertrokken. Waarom? Geen idee.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.