Column: De Grolsch Veste slopen? Ga je gang!

Column: De Grolsch Veste slopen? Ga je gang!

 • Bron: FCTtoday
 • Maandag 03 Maart 12:14
 • Joren
 • Bekeken: 12322
 • 4 Reacties

De elleboogstoot van Pelle, het doelpunt van Twente dat onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel, een oud speler van Twente die AZ een overwinning bezorgd en Ajax dat zich al bijna kampioen mag noemen. Er is weer veel gebeurd dit weekend, en het enige waar wij blij mee mogen zijn is de overwinning van Ajax.

Dat klinkt misschien stom, maar het is wel zo. Door de 1-1 bij Utrecht wist je al dat je geen kampioen kon worden, iets wat we stiekem al doorhadden na de 2-2 tegen Feyenoord vorige week. Plek nummer 2 is nu ons streven, en daarom is de overwinning van Ajax het enige positieve aan afgelopen weekend. Ajax loopt uit, maar Feyenoord loopt niet in. De Rotterdammers zijn de kluts kwijt, en onze enige concurrenten zijn nu Vitesse en PSV. PSV? Ja, die club die heel veel punten onder ons stond maar nu langzaam in onze nek begint te hijgen. Dit komt niet alleen door PSV zelf, maar ook door ons. In 26 wedstrijden hebben we maar liefst 10 keer gelijk gespeeld. 10 keer! De meesten hiervan waren ook nog eens onnodig. Als we niet opletten kunnen we ook zo weer 5e eindigen en is zelfs Europees voetbal geen zekerheid meer. Er moet nu gevochten worden voor plek nummer 2, voor de voorronde Champions League. Want als je nu één conclusie mag trekken in deze knotsgekke Eredivisie, is dat Ajax kampioen wordt. Nee, ga niet boos op mij worden omdat ik dat zeg. Stiekem weten jullie zelf ook al we dat onze kansen nihil zijn om Ajax nog van de troon te stoten, en dit zeg ik met pijn in mijn hart.
Waar wij vorige week geholpen zijn door de arbitrage, werd afgelopen zondag FC Utrecht geholpen door het arbitrale trio. Een zuiver doelpunt van Promes werd afgekeurd waardoor er 2 dure punten werden verspeeld in de Galgenwaard. Een stadion waar de supporters geen haar beter zijn dan die van Feyenoord, want ook hier werden er volop vuurwerkgeluiden gemaakt. Pelle sloopt de Veste? Geen schorsing! Utrecht en Feyenoordsupporters maken vuurwerkgeluiden? De KNVB weet van niks en heeft niks gehoord. Schijnheilig zooitje daar in Zeist, maar iets waar wij totaal niks mee kunnen. We kunnen ons boos maken, brieven schrijven, aan de telefoon hangen.. Maar uiteindelijk doet Zeist toch wat Zeist zelf wil. Pieters sloopt een raam, geldboete en een schorsing. Pelle sloopt de Veste, voorwaardelijke schorsing en geen geldboete. Feyenoord heeft het zelf met een gesprek afgedaan. Dit kan toch niet? Waar hebben die mensen van de KNVB hun hersenen zitten? In hun achterste? De meeste onterechte rode kaarten worden niet eens nader onderzocht en kwijtgescholden, maar tegen alles en iedereen aantrappen wordt afgedaan met een gesprek. Vreselijk, maar wat doe je eraan? Helaas kunnen we helemaal niks.
Goed, de stoom is afgeblazen. Ik weet dat er meerdere met mij eens zijn. Even naar de wedstrijd van zondag. We hebben het natuurlijk aan onszelf te wijten dat we niet met 3 punten weer terug gingen naar Enschede. Niet aan de arbitrage. Die 1-1 mag natuurlijk nooit binnen 7 seconden na de aftrap vallen, door die goal werd het weer een andere (open) wedstrijd. Go Ahead uit dit weekend wordt nog lastiger, want die hebben niks te verliezen en zijn tot op het bot gemotiveerd. Willen we nog recht hebben op plek nummer 2, dan moeten we dat de aankomende 8 wedstrijden laten zien. Want wat hebben ze er moeite mee een wedstrijd over de streep te trekken, of om die beslissende goal te maken. Er worden teveel kansen gemist, iets wat een topploeg uiteindelijk kan breken.
Aankomend weekend moet de selectie terug naar Enschede komen met 3 punten op zak. Met minder nemen we geen genoegen, want wij hebben kwaliteit zat om Europees voetbal te spelen op het hoogste niveau.

Kinders, laten we met z’n allen de Kuip slopen. Of gasgeluiden maken in de ArenA. Of David di Tomasso uitschelden in een volle Galgenwaard. Hier worden we toch niet voor bestraft, dus wat houdt ons tegen? Helemaal niks. Het klinkt keihard, maar het is helaas de trieste realiteit.

4 Reacties
 • ?>

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • FCTtoday
  FCTtoday
  FCTtoday
  03 March 2014

  Die laatste drie zinnen worden als voorbeeld genoemd, niet dat we het daadwerkelijk moeten gaan doen. Dat maakt ons inderdaad geen haar beter en dat is ook zeker niet de intentie van deze column.

 • Luc Haven
  Luc Haven
  Luc Haven
  03 March 2014

  Klopt. We moeten de eer aan onszelf houden en ons niet verlagen tot het niveau van mensen die niet volwassen genoeg zijn om zich te gedragen

 • Erik Hulsegge
  Erik Hulsegge
  Erik Hulsegge
  03 March 2014

  Die laatste drie zinnen zijn echt triest en onnodig. Je windt je op over wat anderen doen en wil het dan zelf ook in praktijk brengen.....