Column: Niks arbitrage, de twaalfde man!

Column: Niks arbitrage, de twaalfde man!

 • Bron: FCTtoday
 • Maandag 24 Februari 11:41
 • Joren
 • Bekeken: 9726
 • 3 Reacties

De ontlading was groot. Wat zeg ik? Ontzettend groot. Nota bene Martina, de verdediger die weinig speeltijd krijgt, schiet FC Twente na een belabberde wedstrijd in de 95e minuut de Tukkers naar een punt tegen Feyenoord. FC Twente viert feest, Feyenoord is boos.

De boosheid is natuurlijk terecht. De wedstrijd was nog geen vijf minuten onderweg en Marsman haalde Immers onderuit in het strafschopgebied. Dit was een 100% penalty en een rode kaart voor de goalie. Maar ook zonder een penalty en man meer wist Feyenoord nog met 0-2 voor te staan in Enschede, en als je het dan uiteindelijk zelf uit handen geeft, ga je het natuurlijk bij de arbitrage zoeken. Want ook de 2-2 was niet correct, volgens de heren uit Rotterdam.
Castaignos stond volgens Koeman, Mulder en nog wat Feyenoorders hinderlijk buitenspel waardoor de keeper van de uitploeg de bal niet kon zien. Het viel ook niet op dat voordat Martina überhaupt al schoot, Mulder al naar Castaignos keek, Mathijsen eigenlijk in de weg van Mulder stond en de goalie van Feyenoord redelijk goed zicht had op de bal aangezien onze spits twee meter schuin voor hem stond. Toch valt die 2-2, en ik denk dat Pellè uitbeeldde wat de gehele selectie van Feyenoord dacht.


“Ik bied mijn excuses aan, ik was al boos in het veld maar kon me geen gele kaart veroorloven anders zou ik geschorst zijn voor de wedstrijd tegen Ajax.” Och Graziano, de ironie spat er van af, vind je zelf niet? Nu word je waarschijnlijk alsnog geschort, maar niet voor maar één wedstrijd. En daarnaast, stond Immers ook niet hinderlijk buitenspel bij de goal van Pellè? Ja, best wel. Maar daar hoor je ook niemand over…


FC Twente kwam heel goed weg. Ja, de arbitrage hielp de Tukkers een beetje. Maar dat neemt niet weg dat Feyenoord het uiteindelijk aan zichzelf te danken heeft. Tot aan de 0-2 was Feyenoord heer en meester. FC Twente was futloos, inspiratieloos en miste veel creativiteit. Tot aan de 60e minuut was er geen fatsoenlijk schot op goal gelost en kwamen ze niet door de verdediging van Feyenoord heen. Na de 0-2 lukte dat opeens wèl. Waarom ze daarna wel ineens hun vertrouwde spel konden spelen mag Joost weten, maar het lukte ze wel. En ik moet eerlijk zeggen, de euforie die ik voelde bij de 2-2 voelde nog beter dan bij een overwinning. Waarschijnlijk omdat dat punt in extremis werd binnengesleept, maar ik dacht er niet eens aan dat Ajax nu twee punten was uitgelopen op ons. De gelijkmaker was zó bevrijdend dat dit nog zoeter smaakte dan een overwinning. Vooral omdat ik persoonlijk meer een hekel heb aan Feyenoord dan Ajax. Waarom? Ajacieden schreeuwen van de hoogste daken dat ze de beste zijn, maar maken dit ook waar. Feyenoorders schreeuwen dit ook jarenlang maar presteren niks. Daarnaast zijn het altijd de supporters uit ‘Rotjeknor’, die zelfs in Enschede durven vuurwerkgeluiden te maken. Zielig, en vooral diep-en-diep triest.


En nee, we hebben niet gelijk gespeeld door de arbitrage. We hebben gelijk gespeeld door de twaalfde man. Zaterdagochtend al eerst met z’n allen naar de training en een dag later na de 0-2 het team blijven aanmoedigen. Jullie waren geen moment stil, geen moment werd er gedacht aan een afkeer tegen FC Twente. Ja, in de rust kregen ze een fluitconcert over zich heen; in mijn opzicht ook meer dan terecht. Maar voor de rest niks minder dan respect voor de supporters die hun team bleven aanmoedigen, zelfs na zo’n waardeloos eerste uur. Als jullie er niet waren geweest, had Twente verloren van Feyenoord. Dankzij jullie weet FC Twente haar ongeslagen thuisstatus nog te behouden, die nu al bijna een jaar lang stand houdt.

Vuurwerkgeluiden en een aanvoerder die het stadion van FC Twente probeert te verbouwen. Twee dingen die mijn sympathie voor Feyenoord (als dat er al überhaupt was) een vrije val heeft laten maken. Sympathie voor Feyenoord is weg, mijn respect voor de supporters is terug. Hulde aan het team, hulde aan de twaalfde man. Dit is wat voetbal mooi maakt, dit is waarom we van het spelletje houden!

3 Reacties
 • ?>

3 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Johan Wolbert
  Johan Wolbert
  Johan Wolbert
  24 February 2014

  Er ging een hoop fout,maar,er kwam ook een hoop goed..

 • Esther Moraal
  Esther Moraal
  Esther Moraal
  24 February 2014

  Ja we blijven achter Twente staan!!