Column: De invloed van de media

Column: De invloed van de media

  • Bron: FCTtoday
  • Maandag 17 Februari 10:43
  • Joren
  • Bekeken: 6254
  • 0 Reacties

Tijdens het bardienst draaien bij mijn voetbalclub kon ik op groot scherm meegenieten van FC Twente – Vitesse. Het eerste elftal was net terug na een mooie 0-4 overwinning in Holten en het bier vloeide rijkelijk. Helaas moest ik zelf de tweede helft missen, aangezien ik bij Javier Guzman zat. De eerste keer dit seizoen dat ik een half uur lang niks van FC Twente kon zien of horen.

Terwijl wij zaten te wachten op Javier, stond de mobiel natuurlijk paraat. De Tukkers stonden net met 1-0 voor, en dit bleef niet onopgemerkt bij de rest van het publiek. Mijn buurvrouw vroeg nog ter verificatie of het echt 1-0 stond en de man 2 stoelen verder balde zijn vuist terwijl hij redelijk luidruchtig ‘yes’ riep. Zelfs als je je geld uitgeeft aan een carbaretier en je weet dat je een gedeelte van de wedstrijd van FC Twente mist, ben je er alsnog mee bezig. De mobiel bleef ook aan totdat die echt niet meer aan mocht. En wij waren nog stiekem aan het giechelen aangezien van Aanholt net rood had gekregen. Kom maar op Javier, laat onze gedachten maar afdwalen!
Nouja, zoals jullie weten won FC Twente met 2-0 en was de euforie groot onder het publiek. De lachspieren waren al gewekt, dus na het zien van de uitslag begonnen mijn kaken pijn te doen. Prachtig zo’n overwinning. Vooral omdat de media ons na de wedstrijd tegen FC Groningen al afschreef als titelkandidaat. Maar goed, wat moet je nou eigenlijk geloven van wat de media schrijft? Die zijn op zoek naar sensatie, volgers, lezers enzovoort. Helaas draait alles tegenwoordig nog maar om geld, en niet om kwaliteit. En nu wil ik niet zeggen dat mijn column altijd kwalitatief goed is, echt niet. Verre van. Maar ik doe het met het grootste plezier. Tuurlijk is het leuk als je veel zogenaamde ‘likes’ krijgt, of dat je column erg vaak gelezen wordt. Maar ik hou het wel bij de kern, het voetbal/FC Twente. Onze’ baas’ is met FCTtoday begonnen als een schoolproject, maar na 2 jaar is FCTtoday al uitgegroeid tot 3e supporterssite van FC Twente. Dat doet hij dan toch wel goed. En tuurlijk willen we onze volgers en/of likers wat geven, maar iets dat altijd voetbal gerelateerd is. Wij willen jullie gewoon het laatste nieuws geven over FC Twente, maar blijkbaar is dat niet goed genoeg en wil men vaak meer dan alleen ‘FC Twente’ nieuws, zonde.
Misschien ook daarom dat de media altijd maar van alles roept. FC Twente is enige achtervolger Ajax, Twente serieuze titelkandidaat of na FC Groningen zijn we meteen afgeschreven. Sensatie zoeken, discussies oplaaien.. En niet alleen de supporter leest dat, ook de speler zelf. Castaignos wou ons even de mond snoeren nadat hij had gescoord tegen Vitesse. Toen ik dat zag dacht ik: laat je toch niet kennen man, hier krijg je alleen maar gezeur van. Je scoort weer een keer en daarom moeten wij maar ophouden met onze kritiek? Ja, hij heeft veel over zich heen gekregen de laatste weken, maar op die manier reageren maakt hem geen haar beter dan de critici.

Of de mensen die denken wat betekend te hebben in de voetballerij ook ineens van zich laten horen. Neem eens als voorbeeld Aad de Mos. De beste man die op Twitter zijn hele leven online zet en volgens mij ook nog eens cameraman daarvoor heeft ingehuurd. ‘Aad de Mos: live’. En volgens mij roept die juist van die domme dingen in de media zodat hij dan ook meteen in de spotlight staat. Mainstream is niet goed genoeg voor hem, dan maar meteen extreem. Hij is ook degene die het vuurtje ‘Castaignos’ weer liet branden. Vanuit daar haakten de overige media erop in, scoort Castaignos en reageert die ietwat arrogant. De kettingreactie, van Aadje naar Castaignos en de vebouwereerde supporter.

Wij willen ook binnenkort een Espresso apparaat verloten. Heeft het wat te maken met voetbal? Neuh, eigenlijk niet. Maar wanneer mensen die helemaal geen enkel verstand hebben van voetbal zo’n invloed kunnen hebben op media en/of spelers, hoeven wij ons ook niet meer te richten op voetbal toch? De column volgende week gaat dan ook over bijzettafeltjes.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.