Column: Het weekendgevoel

Column: Het weekendgevoel

  • Bron: FCTtoday
  • Maandag 10 Februari 11:18
  • Joren
  • Bekeken: 5616
  • 0 Reacties

Zaterdagavond, 19.00. De wedstrijd tussen PSV en FC Twente is al een kwartier onderweg. Het eerste kwartier van deze wedstrijd was al boeiender dan 90 minuten Heerenveen – FC Twente. Helaas stond het al 1-0 voor de Eindhovenaren.

19.05, nu moest ik haast maken. Ik stapte in de auto en reed richting station om mijn vriendin op te halen. Ondertussen natuurlijk met het ouderwetse ‘ Langs de lijn’ van Radio 1 uit de speakers. Ik was nog redelijk op tijd bij het station. Toen ik de auto parkeerde scoorde PSV de 2-0, en niet veel later kwam mijn vriendin het station uitlopen. Op weg naar een uiterst chagrijnige columnist van FCTtoday. Onderweg naar huis hoorde ik dat Tadic de lat al had geraakt en dat PSV bijna voor de 3-0 tekende. Uiterst gespannen reed ik naar huis waar ik mijn vriendin afzette. Vervolgens moest ik de auto terugbrengen. En net toen ik de straat uitreed werd er overgeschakeld naar Frank Wielaert: “Promes maakt de aansluitingstreffer vlak voor rust”. Al juichend en opgelucht leverde ik de autosleutels weer netjes in bij mijn moeder.
Thuis aangekomen zaten mijn vriendin en beste vriend netjes de beschouwing van de 1e helft te bekijken, waar ik bij thuiskomst de eerste na de andere sigaret opstook. Het biertje werd me al overhandigd door mijn vriendin, en ik ging goed zitten voor de 2e helft. En ja hoor, 6 minuten gespeeld in de 1e helft en de 3-1 viel alweer. Al vloekend en tierend wist ik me tijdens de aftrap nog enigszins te kalmeren, maar dit veranderde weer snel toen Castaignos nog geen minuut later de bal overkopte in plaats dat hij de bal naar beneden kopt. Mijn reactie daarop was zo hevig dat zowel mijn vriendin en beste vriend op de vloer aan het rollen waren het lachen. Zelf vond ik het alles behalve grappig.
Zaterdagavond, 20.30. De wedstrijd was afgelopen en ik knalde “The Buffoons” met hun “FC Twente Medley” uit de speakers. Vol trots stond ik luidkeels mee te zingen. Al balend van het resultaat maar altijd achter mijn club staande, hoe slecht ze ook spelen. Gelukkig verliep de rest van mijn avond leuk en gezellig, waardoor ik de nodige afleiding had. De “Bintang” vloei rijkelijk en de maïskoekjes waren binnen no time op. De afleiding was zelfs zo goed, dat ik niet eens treurde om de 5-1 overwinning van Feyenoord op NEC.
Zondagmiddag, 16.30. Ajax heeft punten laten liggen bij PEC Zwolle, waardoor het verlies van FC Twente nog zuurder aanvoelde. Maar ik ben niet de pakken neer gaan zitten en hoop natuurlijk op de 3 punten in Groningen. De noorderlingen missen een speler door een rode kaart en hebben de derby van het Noorden verloren. De motivatie is ver, maar dan ook ver te zoeken.
Zondagavond,20.00. Samen met mijn vriendin gekeken naar mijn Indonesië reis in 2003. Genoten van de beelden, genoten van de Bintang, genoten van de avond. De perfecte afsluiter van het weekend.

Maandagochtend, 11.00. De columnist van FCTtoday is bezig met zijn wekelijkse column. In plaats van zijn mening te vertellen, vertelt hij jouw hoe het weekend van een Twente supporter eruit ziet. Je leeft uit naar de wedstrijden, bent ontzettend fanatiek als je er eentje kijkt, je baalt als ze verliezen, je baalt nog harder als je de concurrentie punten ziet laten liggen. Het kan je weekend kapot maken. Ik weet dat menig Twente supporter, menig voetbalsupporter, het met mij eens is. Een overwinning kan je weekend geweldig maken, een verlies kan je hele weekend verpesten.

Misschien een abnormale column vandaag, maar hiermee probeer ik te laten zien hoe een Twente supporter zijn weekend beleeft als ze een wedstrijd verliezen. Tuurlijk, je baalt. Maar er zijn heel veel mooie dingen in het leven die je vergeet als je je hele “weekendmood” laat beheersen door een voetbalwedstrijd. Wanneer Twente een wedstrijd verliest, kijk eens om je heen. Bel je vrienden of je ouders. Ga leuke dingen doen, set your mind free. Maar denk niet terug aan de wedstrijd. En de gratis tip die je van mij daarbij nog eens krijgt: kijk de samenvatting niet!

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.