FC Twente vertrekt uit Twello

FC Twente vertrekt uit Twello

  • Bron: FC Twente
  • Woensdag 20 November 15:20
  • Menno ten Bulte
  • Bekeken: 6824
  • 0 Reacties

Go Ahead Eagles zal vanaf 1 juli 2014 niet meer deel uitmaken van de Regionale Jeugd Opleiding FC Twente. Dat is een samenwerkingsverband tussen FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles. De KNVB staat niet langer toe dat FC Twente zonder Go Ahead Eagles een RJO aanhoudt in het verzorgingsgebied van de club uit Deventer.

Er werd in 2008 een eerste poging gedaan om een samenwerking tussen de jeugdopleidingen van de drie clubs. In 2009 werd de samenwerking versterkt en ontstaat er een Regionale Jeugdopleiding in Twello en Hengelo. Afgelopen zomer maakte Go Ahead Eagles een einde aan de samenwerking.

''Zoals bekend hebben wij op verzoek van onze achterban eerder dit jaar besloten een onderzoek te doen naar de mogelijke herinvoering van onze jeugdopleiding. Dit proces is inmiddels in volle gang. Hangende de uitkomst van het onderzoek hebben wij in goed overleg met FC Twente besloten de samenwerking reeds aan het einde van dit seizoen te beëindigen, ondanks het feit dat de overeenkomst formeel tot 1 juli 2015 liep. Wij danken FC Twente en Heracles Almelo voor de constructieve wijze waarop de clubs de afgelopen jaren met elkaar hebben samengewerkt'', aldus Edwin Lugt, de voorzitter van Go Ahead Eagles.

Ook Technisch Manager van FC Twente Cees lok heeft er een paar goede woorden voor over: ''Go Ahead Eagles en FC Twente hebben de afgelopen jaren, in prettige samenwerking met SV Twello, de beste 9- tot 15-jarige jeugdspelers in de regio Deventer de kans gegeven hun toptalent te ontwikkelen. Voorbeelden van spelers die uit deze samenwerking voortkomen en nu op het allerhoogste niveau spelen zijn o.a. Steven Berghuis en Dario Tanda. Go Ahead Eagles zal vanaf 1 juli 2014 de samenwerking beëindigen. FC Twente bedankt Go Ahead Eagles voor de goede samenwerking de afgelopen vijf seizoenen.''

www.fctwente.nl 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.