AZ speelt in de tweede helft met onthutsend zwak Twente

• Zondag 04 Oktober 18:43
  • Admin
  • Bekeken: 2658
  • 0 Reacties

FC Twente wist zondagmiddag de zege op Roda JC geen goed gevolg te geven. In Alkmaar was AZ met 3-1 te sterk. Voor Twentse zijde wist Hakim Ziyech op schitterende wijze te scoren. De doelpunten aan de kant van AZ kwamen op naam van Vincent Janssen (2x) en Guus Hupperts.

AZ koos er met de zware Europese ontmoeting met Athletic Club in de benen voor om achterover te leunen en dat bleek een slimme zet van John van den Brom. FC Twente had het meeste balbezit, maar de gasten uit Enschede slaagden er vrijwel nooit in om daar iets nuttigs mee te doen. Doelman Gino Coutinho werd in de eerste 45 minuten zelfs niet één keer serieus op de proef gesteld.

De Alkmaarders waren daarentegen bij momenten levensgevaarlijk. AZ loerde behendig op de counter en slaagde er een paar keer in om de afweer van de Tukkers in verlegenheid te brengen. Dé kans op de openingstreffer was voor Vincent Janssen, die na goed werk van Joris van Overeem en Dabney dos Santos net naast schoot. Even daarvoor had hij Joël Drommel met een geplaatst schot ook al tot een redding gedwongen.

Wat de thuisploeg voor rust niet lukte, gebeurde na de pauze wel. Van den Brom zag dat zijn elftal de macht greep op het veld en dat leidde na 64 minuten eindelijk tot de verdiende 1-0. Een kort genomen hoekschop leidde tot balbezit voor Van Overeem, die goed keek en zag hoe Janssen eenvoudig wegliep bij zijn bewakers. Bij de eerste paal schoot de spits vervolgens hoog en hard raak.

Een kleine tien minuten later was het definitief gelopen. Thom Haye vond met zijn voorzet de kruin van Janssen, die de bal met het hoofd verlengde en Drommel kansloos liet. Een harde, rake knal van invaller Guus Hupperts, een paar minuten later, betekende de 3-0. FC Twente redde nog wel de eer en uiteraard was Ziyech daarbij betrokken. Met het eerste schot tussen de palen van de bezoekers bepaalde hij op fraaie wijze de eindstand op 3-1.

VIDEO. Hakim Ziyech goal #aztwe 3-1 #fctwente

Een video die is geplaatst door @fctwentelatest op4 Okt 2015 om 9:25 PDT