"Ze sussen zichzelf met dat oeverloze getik in slaap"

"Ze sussen zichzelf met dat oeverloze getik in slaap"

  • Bron: Algemeen Dagblad
  • Vrijdag 31 Oktober 12:46
  • Admin
  • Bekeken: 1620
  • 0 Reacties

FC Twente had midweeks strafschoppen nodig om verder te komen in de beker langs Go Ahead Eagles. Analist Arnold Bruggink is kritisch op de Tukkerse speelwijze.


"Ttikken om het tikken. Dat is misschien wel het grootste punt van kritiek. Ik begrijp dat het in de tactiek van Twente opgesloten zit: langdurig balbezit houden om de tegenstander kapot te spelen. Maar ze voeren het te ver door en sussen zichzelf met dat oeverloze getik in slaap", zegt Bruggink in het Algemeen Dagblad.

 

"Go Ahead Eagles kon het zelfs met tien man belopen. De fans beklagen zich vooral over dát aspect, merk ik. En ze hebben een punt. De voorzet van de zijkant zou sneller moeten komen, ook van de backs. Wat meer opportunisme mag wel. En in de tweede helft was er totaal geen diepgang. Engelaar, Ziyech en Mokotjo wilden de bal allemaal in de voeten, ze bleven de bal maar rondspelen. Er stond niemand in de rug van Luc Castaignos."


"Het verschil in kwaliteit met Tadic en Promes is groot. Vanaf de flanken wordt vooralsnog te weinig gecreëerd. Als Jesús Corona het niet heeft, blijft er niet zoveel over. Youness Mokhtar is in uitwedstrijden best dreigend, maar lijkt in de Grolsch Veste last te hebben van de druk. Ryo Miyaichi en Kasper Kusk, vleugelaanvallers die eigenlijk voor de basis zijn gehaald, hebben nog niet kunnen bekoren. Maar misschien komt dat nog", besluit voormalig speler Bruggink.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.