"Enige Nederlandse club met eigen stadion en sluitende exploitatie"

"Enige Nederlandse club met eigen stadion en sluitende exploitatie"

  • Bron: Voetbal International
  • Donderdag 23 Oktober 21:16
  • Admin
  • Bekeken: 5220
  • 0 Reacties

Deze week stond in het teken van cijfertjes en bestuurlijke functies. FC Twente presenteerde de jaarcijfers en kondigde de nieuwe bestuursstructuur aan. De club leed een verlies van 7,2 miljoen euro, maar hie hoort een kanttekening bij.

 

"We hadden het onszelf als bestuurders gemakkelijk kunnen maken door de transferopbrengsten van Tadic en Promes te reserveren en slechts een paar huurlingen als vervangers te halen”, vertelt Arjan Hoop in de Voetbal International.

 

"Dan waren de balansen mooi geweest, maar was de kans reëel dat we de komende jaren zouden afglijden naar de middenmoot”, is zijn relaas realistisch. "Wij willen sportief mee blijven doen en hebben daarom geherinvesteerd in kwaliteitsspelers als Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech. Tegelijkertijd zijn we hier een dijk van een fundament aan het neerleggen.”

 

Over een paar jaar is het resultaat pas te zien waar FC Twente nu mee bezig is. "Over een paar jaar zijn we de enige club in Nederland die én een stadion in eigen beheer heeft, en over een sluitende exploitatie beschikt én een aanvaardbaar schulden niveau heeft. Alle inkomsten die het stadion genereert, vloeien dan rechtstreeks door naar het voetbalbedrijf", aldus de adviseur.

 

www.vi.nl

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.