Ook Corona en Mokhtar met behulp van investeerders gehaald

Ook Corona en Mokhtar met behulp van investeerders gehaald

  • Bron: FC Twente
  • Dinsdag 21 Oktober 18:51
  • Marlin
  • Bekeken: 4818
  • 3 Reacties

Naast het feit dat FC Twente een deel van de transferinkomsten van enkele spelers aan de Doyen Sports Group, hebben de Tukkers nog een investeringsmaatschappij aangewend om geld in de selectie te steken. Waar Youness Mokhtar ook onderdeel blijkt te zijn van Doyen Sports Group, is Jesus Manuel Corona gehaald met behulp van een Zuid-Amerikaanse investeringsmaatschappij.

 

De Doyen Sports Group heeft de rechten op een deel van de transferinkomsten van in totaal zeven spelers. In ruil hiervoor betaalde de investeringsmaatschappij vijf miljoen euro aan FC Twente. Dit geld werd gebruikt voor ’investeringen in de Grolsch Veste, het trainingscentrum en versterking van de liquiditeitspositie’. De spelers van FC Twente die betrokken zijn in de Doyen-deal zijn: Quincy Promes (inmiddels Spartak Moskou), Dusan Tadic (inmiddels Southampton), Shadrach Eghan, Kyle Ebecilio, Luc Castaignos, Bilal Ould-Chikh en Youness Mokhtar. De laatstgenoemde is de enige speler waarvan dit tot vandaag nog niet bekend was.

 

Naast de Doyen Sports Group is FC Twente in zee gegaan met een Zuid-Amerikaanse investeringsmaatschappij om Jesus Corona te kunnen betalen. Dit houdt in dat de eventuele transferinkomsten van de vleugelspeler niet volledig ten gunste van FC Twente zullen zijn. De Enschedeërs laten weten dat de regelingen met investeringsmaatschappijen onder andere nieuwe contacten opleveren. Daarnaast maakten ze bekend dat het in geen enkel geval om een zogenaamde ’Third Party Ownership’ gaat. Deze vorm van eigendom van spelers is inmiddels bekritiseerd, omdat een derde partij (naast de club en de speler) invloed zou hebben op een transfer.

3 Reacties

3 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

  • Tim Korenblik
    Tim Korenblik
    Tim Korenblik
    22 October 2014

    ligt het aan mij of zijn jullie de laatste tijd nog al negatief in jullie berichten.

  • Robin Luisman
    Robin Luisman
    Robin Luisman
    21 October 2014

    Ik vind dat van mohktar wel heel vaag die kerel is nog geen euro waard man