FC Twente kan het Ajax heel lastig maken

FC Twente kan het Ajax heel lastig maken

  • Bron:
  • Zaterdag 10 December 11:44
  • Martijn
  • Bekeken: 25466
  • 0 Reacties

Zondag 11 december; 16.45 uur:

FC Twente-Ajax


Voorspelling volgens de experts van
www.VIPVoetbalwedden.nl

---à winst FC Twente 20%, gelijkspel 25%, winst Ajax 55%

 

Traditioneel speelt Ajax in Enschede altijd één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen. Drie van de vier laatste ontmoetingen in het oosten van het land en zelfs vorig seizoen – toen FC Twente het zo moeilijk had – kwam Ajax niet verder dan 2-2.

 

Maar het Ajax van dit seizoen is niet het Ajax van afgelopen jaar, iets dat – in sterkere mate – ook geldt voor FC Twente, dat momenteel op een met FC Utrecht gedeelde 6de positie staat. Toch is het goed te merken dat de Tukkers snakken naar de winterstop. De zouteloze 0-0 in Tilburg van afgelopen weekend betekent dat Twente – en dat is voor het eerst in 2016 – vijf opeenvolgende Eredivisiewedstrijden niet heeft gewonnen. Die reeks begin met drie gelijke spelen (0-0 thuis tegen Roda, 1-1 bij PSV en ook 1-1 tegen FC Utrecht), vervolgens een 3-2 nederlaag bij NEC en tenslotte die 0-0 bij Willem II; de eerste keer sinds 14 augustus (2-0 bij Feyenoord) dat Twente in een uitwedstrijd niet wist te scoren.

 

De wedstrijd van zondagmiddag is ook een tweegevecht tussen twee van de grootste talenten die er momenteel op de Nederlandse velden rondlopen. Enes Ünal schoot en kopte dit seizoen voor FC Twente al 9 keer raak en Kasper Dolberg is bij Ajax clubtopscorer met 8 doelpunten. Afgelopen zondag maakten de Amsterdammers tegen FC Groningen een iets mindere indruk dan de fans de laatste weken gewend waren geraakt, al wijzen de statistieken juist iets anders uit. In totaal had Ajax afgelopen zondag liefst 33 doelpogingen, een aantal dat het elftal in de Eredivisie bijna vier jaar niet meer heeft gehaald. Op 10 februari in een wedstrijd tegen Roda JC kwam het Ajax van – toen – Frank de Boer tot 34 doelpogingen.

 

Een teken dat Ajax steeds meer volwassen aan het worden is, is het feit dat de club – vlak na een lastige Europa League wedstrijd – goed overeind blijft. De 2-2 bij AZ volgde op de overwinning op Celta de Vigo; de 0-1 zege bij Heerenveen kwam vlak na de zege op Panathinaikos. En ook nu – drie dagen voor de wedstrijd in Enschede – speelde Ajax in Luik opnieuw een niet eenvoudige Europese wedstrijd. Omdat Ajax al lang gekwalificeerd is voor de KO-fase van de Europa League, kon trainer Peter Bosz een aantal spelers sparen. Voor Twente-uit en vooral voor het bezoek van PSV in de ArenA, een wedstrijd waarmee Ajax komend weekend het jaar 2017 afsluit.

 

Leuke weetjes over de wedstrijd: 

- Van de 50 keer dat Ajax in Eredivisieverband bij FC Twente op bezoek kwam wonnen de Amsterdammers 22 keer (Twente won 15x en 13 wedstrijden eindigden gelijk).

- Ajax is al 13 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen tegen FC Twente (8x winst en 5x gelijk).

- Vier van de laatste zes Eredivisiedoelpunten van Ajax tegen Twente vielen in de 80ste minuut of later en zeven van de laatste acht werden in de 2de helft gemaakt.

- De laatste zege op Ajax was in het kampioensjaar 2009/2010. Op zondag 8 November 2009 werd het 1-0. De enige goal kwam van Bryan Ruiz (47') met een kopbal na een voorzet van Theo Janssen.


Vorig seizoen eindigde FC Twente-Ajax in 2-2. Denk jij dat die score er opnieuw in zit? Klik dan hier
Dat levert best wat op. En inzet van € 10,- is dan € 120,00 waard. Ga naar Football. Dan Dutch Eredivisie, dan Twente-Ajax. Klik vervolgens op het zwarte vakje met {+69} en ga dan naar CORRECT SCORE.

- FC Twente wist de laatste drie thuisduels in de Eredivisie niet te winnen (G3), de laatste reeks van vier thuiswedstrijden op rij zonder zege was in januari – maart 2013 (toen 6 op rij – 3x gewonnen en 3x verloren).

- Slechts drie spelers (Vincent Janssen - 21, Tom Boere – 20 en Ralf Seuntjens - 19) maakten in 2016 meer doelpunten in de hoogste twee divisies in Nederland dan Enes Ünal (17).

- Joël Veltman en Hidde ter Avest (beiden 55) zijn de twee spelers met de meeste tackles dit Eredivisieseizoen, zo berekende sportdatabureau Opta.

- Ajax kan het 3de team ooit worden dat in een heel kalenderjaar ongeslagen blijft in uitduels in de Eredivisie, na Ajax in 1992 en 1995.

- Acht van de 34 doelpunten van Ajax dit Eredivisieseizoen werden gemaakt met het hoofd, het hoogste aantal in de competitie.

 

Twente heeft al drie thuisduels op rij niet gewonnen. Daar moet zondag maar eens een eind aan komen. Denk je dat FC Twente van Ajax wint dan kan jij je weekend dubbel goed maken. Profiteer door hier te klikken. Hoe dat werkt?  Ga naar Football. Dan naar Dutch Eredivisie, klik vervolgens het zwarte vakje bij Twente-Roda waar {+69} op staat aan en ga naar MATCH RESULT. Inzet van € 10,- levert je € 47,50 op. Wedden dat je weekend dan nog leuker wordt?

 - FC Twente is de enige huidige Eredivisieclub waartegen Hakim Ziyech nog niet tot scoren kwam in de competitie (2 wedstrijden).

- Lasse Schöne veroverde sinds zijn eerste basisplaats van dit seizoen (24 september) 84 keer balbezit, vaker dan elke andere veldspeler in de Eredivisie.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.