• Maandag 22 Augustus 14:58
  • Tim
  • Bekeken: 12100
  • 0 Reacties

FC Twente heeft gisteren in het Noordlease stadion gewonnen met 3-4 van FC Groningen. Het was een boeiend duel.

De Tukkers waren de eerste helft veel beter. Yeboah kon in de eerste minuut al scoren, maar dat liet hij achterwege. Groningen kon direct daarna ook op voorsprong komen, nadat Marsman aan het klungelen was en een vervelende terugspeelbal kreeg van Mokotjo. Ünal die zijn basisdebuut maakte was direct belangrijk. Hij scoorde 3 keer binnen 17 minuten en iedereen kon zien, dat de Turkse spits heel sterk was.

De tweede helft kwam Groningen snel weer op 1-3 door een goal van Mahi, daarna kreeg Twente nog kansen om de 1-4 te maken. Dat lieten de Tukkers achterwege en Groningen kreeg weer vertrouwen. Zeker, nadat Indrissi in de 69 minuut de 2-3 scoorde. Groningen ging verder en bij een vrije trap van Mahi kwam Groningen langszij. Jari Oosterwijk was inmiddels in de ploeg gekomen voor Ünal en de jonge spits scoorde in blessuretijd de 3-4 binnen voor de Tukkers, nadat de Fin Jensen het overzicht bewaarde en de assist gaf.

Unal vertelt tegen de NOS, als de wedstrijd begint, denk je nooit dat je 3 keer scoort. Het zijn momenten en soms schiet je er één in. Ik ben er blij mee. Rene Hake vertelt, dat Oosterwijk een goede mentaliteit heeft. Hij baalt, dat hij zijn plek kwijt is. Het is mooi voor hem en voor het elftal, dat hij de winnende kan maken.