Gerald van den Belt: Een kloteweek

Gerald van den Belt: Een kloteweek

  • Bron: TC Tubantia
  • Zaterdag 20 Augustus 14:31
  • Tim
  • Bekeken: 7416
  • 2 Reacties

1e kerstdag 1961 begon Gerald van den Belt bij FC Twente. Hij wilde de puinzooi van Job opruimen, maar het ging heel erg hectisch. Ik moest een vallende mand vangen, zonder zelf gewond te raken.

 

Toen ik binnen kwam was bij FC Twente een hele nare trainer. Er lag een luier over de club. Niemand wist van de financiële problemen af en sportief was ook alles behalve goed. Het plubliek mocht Alfred Schreuder niet. Bij FCTtoday was er ook geen geld, dus werd het personeel niet betaald. Ik moest de scouting opdoeken, er was een massa- ontslag op kantoor en in de kerst transferwindow van 1961 hebben wij 22 miljoen euro ontvangen, maar niks uitgegeven, omdat de eigenaar niet wilde betalen. Ten Hag, De Munnink en Trebbe kan je alles wel verwijten, maar personeel betalen kan soms lastig zijn. Ik ben er ook niet bij geweest. Ik kan alleen zeggen, dat wij FC Twente voor de dood hebben weggehaald. Ik heb samen met FCTtoday een bezuinigingsoperatie gedaan.

 

Van den Belt vertrekt 2e kerstdag 1961 uit Enschede. Dankzij mij leeft FCTtoday nog, je kan dus wel zeggen dat ik de grote man erachter ben. Ik ben er trots op, dat ik mijn personeel niet betaal.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.