Zuil teleurgesteld: "We staan nog altijd achter onze standpunten"

Zuil teleurgesteld: "We staan nog altijd achter onze standpunten"

  • Bron: clubwebsite De Graafschap
  • Vrijdag 15 Juli 19:06
  • Menno
  • Bekeken: 7960
  • 14 Reacties

Vandaag heeft de rechter van het kortgeding van De Graafschap uitspraak gedaan omtrent de zaak met FC Twente. Daar kwam uit dat De Graafschap niet als negentiende ploeg mag deelnemen in de Erevisie en blijven dus in de Jupiler League aankomend seizoen.

Directrice van De Graafschap Martine Zuil is ontevreden en wijst opnieuw naar FC Twente als boosdoener:  “Dat uiteindelijk de Beroepscommissie van de KNVB de al door de Licentiecommissie uitgesproken en door de rechter bekrachtigde straf voor FC Twente – afname licentie en met een nieuwe licentie naar de Jupiler League – vernietigde en er op basis van een opmerkelijke argumentatie een simpele boete van maakte, heeft bij ons vanzelfsprekend veel verbazing gewekt." Dit verhaal staat op de clubwebsite van De Graafschap.

"Daarbij heeft de hele beroepsprocedure er wekenlang voor gezorgd dat onze club bedrijfsmatig gegijzeld is geweest", verteld ze. "Het is een hele vreemde en vervelende situatie, die door de voetbalbond zelf is gecreëerd en waar wij natuurlijk ook niet om hebben gevraagd. De rechtsgang op 5 juli jl. was primair bedoeld om de 19e plek op te eisen voor onze club, maar zeker ook om namens alle clubs, haar bestuurders en vooral al haar supporters, te voorkomen dat op zo’n grote schaal frauderen en valsspelen toegestaan wordt binnen onze bond."

"Daarnaast vinden wij, en laat ons dan nu maar degene zijn die dat statement maakt, dat geen enkel bestuur of bestuurder een club de vernieling in mag ‘besturen’ zoals dat bij FC Twente is gebeurd", aldus Zuil. "Daar heeft de bond regels voor, een licentiecommissie en een beroepscommissie, die in geen geval dergelijke fraude mag accepteren en al helemaal niet weg mag wuiven met een schoon schip verklaring. In die strijd kwamen wij op voor het ons beloofde recht op eredivisieschap."

"Ondanks de uitspraak staan wij nog altijd achter onze standpunten in deze", stelt Zuil. "We hadden echt gehoopt dat de voorzieningenrechter een mogelijkheid zou vinden om in ieder geval een deel van al het onrecht dat in het hele proces rondom FC Twente en de KNVB is ontstaan, glad te strijken”, aldus Martine Zuil. “We hebben in het kort geding volgens mij haarfijn uiteen kunnen zetten wat er allemaal niet deugt in het hele traject rondom de licentie van FC Twente. Dat heeft niet alleen de rechter, maar heel Nederland kunnen zien.”  

 

14 Reacties

14 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

  • Fons Wolkorte
    Fons Wolkorte
    Fons Wolkorte
    16 July 2016

    ga lekker thuis koken .......lijkt me beter dan dingen doen waar je bij voorbaat geen verstand van hebt...!!!!!

  • Gert Noordkamp
    Gert Noordkamp
    Gert Noordkamp
    15 July 2016

    gewoon de nederlaag nemen , jullie zijn toch gewoon gedegradeerd .Als jullie beter je best hadden gedaan tegen de eagels hadden jullie een recht zaak van gemaakt.als eagels fan

  • Roy Ottink
    Roy Ottink
    Roy Ottink
    15 July 2016

    We hebben een plekje voor haar aan de stoof steeg in Amsterdam hsha

  • Francien Ahuis
    Francien Ahuis
    Francien Ahuis
    15 July 2016

    Martin wat ben jij een vreselijk dom mens Je moet eens beseffen hoe belachelijk jij je maakt

  • Vince Warris
    Vince Warris
    Vince Warris
    15 July 2016

    Maikel Wolters dom mokkel😂

  • Guus Keupink
    Guus Keupink
    Guus Keupink
    15 July 2016

    https://www.twenteinsite.nl/brief-boze-superboerin-schaam-julllie-ik-ben-woest.html en dan nog zeuren.. je stond toch achter je club in welke divisie dan ook?

  • Hans Gooij
    Hans Gooij
    Hans Gooij
    15 July 2016

    Kan zijn, jij brengt het alleen niet zo slim door constant naar Twente te verwijzen Zuil. Daardoor zet je De Graafschap publicitair voor paal wordt uitgelachen en dus niet serieus genomen. Dat zeg ik als Twentesupporter.