"Ik heb er een mooie en leerzame tijd gehad"

"Ik heb er een mooie en leerzame tijd gehad"

 • Bron: Binnenkant Paal
 • Donderdag 14 Juli 23:31
 • Menno
 • Bekeken: 3474
 • 1 Reacties

Dennis Bekking vertrok afgelopen seizoen bij Twente als hoofd opleidingen. Hij heeft zijn weg vervolgd bij Go Ahead Eagles, waar hij nu technisch directeur is en leek destijds daarmee optijd te zijn geweest?

"Nee, zeker niet", reageert hij bij het Radio Oost-programma Binnenkant Paal. "Ik heb uiteindelijk zeven jaar bij FC Twente gewerkt en daar een hele mooi en leerzame tijd gehad. Op een gegeven moment kwam dit langs, toen zijn de contacten met de club ontstaan. Dat heeft niet zoveel te maken hoe het bij FC Twente ging en gaat. Dat was meer van wat er op dat moment langs kwam. Net zo goed als dat er voor elke speler een club langs kan komen. Zo is dat in mijn geval ook geweest. Dat heeft niets te maken met de mooie tijd die ik bij FC Twente heb gehad."

Bekking lag niet bij iedereen bij FC Twente goed in de groep. "Ik werd bij FC Twente destijds gevraagd eens kritisch naar de organisatie te kijken en proberen daar een professionalisering door te voeren", legt hij uit. "Dan kom je dus bij een stukje verandering en dan zijn mensen soms gelukkig, maar soms ook minder gelukkig. Als je die rol hebt, dan weet je dat je daar bepaalde verantwoordelijkheden in hebt waar niet iedereen altijd even blij mee zal zijn. Dat is ook logisch, maar het hoort in mijn beleving wel bij een veranderingsproces."

Ook het hele scoutingnetwerk vertrok bij de club. "Ik heb met scouting eigenlijk niets te maken gehad. Mijn directe verantwoordelijkheid lag bij de jeugd en het hele 'profscoutingverhaal' heb ik niet gek veel mee te maken gehad", aldus Bekking, die de problemen in Enschede naar de zijkant schoof. "Als je je focust op daar waar je invloed op hebt, dan kan je je daar ook vrij makkelijk van afsluiten. Maar uiteindelijk gaat het om een hoop geld en dat treft de hele club", aldus Bekking.

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Gert Noordkamp
  Gert Noordkamp
  Gert Noordkamp
  15 July 2016

  hij heeft het zinkend schip toen al verlaten