"Clubs schakelen op een gegeven moment door"

"Clubs schakelen op een gegeven moment door"

  • Bron: Volkskrant
  • Donderdag 14 Juli 15:39
  • Menno
  • Bekeken: 5212
  • 0 Reacties

Het is een langdurig schaakspel rondom Hakim Ziyech. De spelers staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar er worden nog geen concrete dingen naar buiten gebracht. Ted van Leeuwen gaf aan dat Ziyech niet zomaar voor elk bedrag te koop is. Spelersmakelaar Louis Laros denkt dat er zolang mogelijk wordt gewacht om er meer geld uit te halen.

In Nederland krijgt een zaakwaarnemer ruim vijf tot tien procent van het jaarsalaris van de desbetreffende speler, zegt Laros, die Vincent Jansen afgelopen week naar het Engelse Tottenham bracht voor twintig miljoen. Laros beseft dat de verkoop van Ziyech meerdere aspecten met zich mee brengt. Denk aan de financiele situatie van de club, contractuur en welke clubs belangstelling hebben.

"Ik kan me voorstellen dat Twente een marktconform bod op Ziyech niet kan weigeren, gezien de positie waarin de club zit", zegt Laros in gesprek met de Volkskrant. "Dat zou een te groot bedrijfsrisico zijn. De vraag is hoe lang ze hun poot stijf durven te houden." Te lang wachten kan averechts werken, beseft Danny Hesp van de Vereniging van Contractspelers (VVCS). "Clubs schakelen op een gegeven moment door. Ziyech is niet de enige goede voetballer die rondloopt."

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.