"Aanvallend is het nog wel erg broos"

"Aanvallend is het nog wel erg broos"

  • Bron: Binnenkant Paal
  • Donderdag 14 Juli 14:39
  • Menno
  • Bekeken: 3790
  • 0 Reacties

FC Twente is deze week op trainingskamp in het Duitse Herzlake. Er hebben zich al een aantal versterkingen gemeld, maar nog niet genoeg. Zo zegt ook clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost.

"Ja, daar moet zeker wat gebeuren", vertelt hij aan het Radio Oost-programma Binnenkant Paal. "René Hake is er zeker niet gerust op dat de selectie klaar is voor de Eredivisie, want ze hebben nog simpelweg te weinig spelers. Er komt nog een vijf- of zestal spelers bij. Stefan Thesker heeft zich in ieder geval bij de groep gemeld en die is heel belangrijk, denk ik. Hij is 25 jaar en wordt denk ik echt de leider van de defensie. Het is ook goed nieuws dat Mokotjo heeft aangegeven dat hij blijft. Er kan natuurlijk nog heel veel gebeuren, maar dat zijn komend jaar denk ik toch wel de twee sterkhouders in de selectie."

"Aanvallend is het wel erg broos en aan de zijkanten moet nog wat bij. Dat is een grillige speler, ook pas negentien jaar. Een klein ventje, maar iemand die wel een handige passeeractie heeft. Ted van Leeuwen omschrijft hem als een kekke buitenspeler en dat vond ik wel een mooie omschrijving. Hake is er nog niet gerust op, maar ze hebben gewoon nog niet veel. Ze moeten met een lege portemonnee shoppen. Buitenspelers komen vaak nog wel los bij de grote clubs, die kan je dan wellicht nog huren. Maar daar zal Twente het in moeten zoeken."

Volgens de clubwachter is de tactiek nu nog niet heel belangrijk. "In Herzlake werken ze vooral aan het teamproces, want FC Twente zal iedereen keihard nodig hebben. Ze hebben kwalitatief niet echt een hoogstaande selectie. Ik denk dat Go Ahead Eagles er misschien nog wel beter op staat. Je proeft het ook een beetje aan iedereen. Van Halst zei vorige week ook dat ze echt moeten zorgen dat ze vijftiende worden. Dan kijken ze daarna wel weer verder. Maar het is voorlopig nog niet je van het", besluit Van Wissing.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.