Advertorial: FC Twente blijft vol gas in de eredivisie

Advertorial: FC Twente blijft vol gas in de eredivisie

  • Bron:
  • Dinsdag 12 Juli 09:34
  • Martijn
  • Bekeken: 1434
  • 0 Reacties

 

Een tijd lang leek het erop dat FC Twente zich volgend seizoen moest gaan richten op voetbal in de eerste divisie. Of erger nog, de leiding van de club vroeg het faillisement al aan en het leek erop dat de club, slechts zeven jaar geleden nog kampioen van Nederland, op zou houden te bestaan.

 

Gelukkig kwam het niet zover en spelen de Tukkers volgend seizoen ‘gewoon’ in de eredvisie. En dat is maar goed ook, zeker ook voor de economie in de omgeving van Enschede. FC Twente wordt ook wel de economische motor van de omgeving Twente genoemd, iets wat mede door de enorme aantrekkingskracht van zo’n grote voetbalclub te danken is.

 

Maar hoe komt het dat de Grolsch Veste een plek is waar vele auto’s en motoren elke dag naartoe komen op hun auto- en motorbanden? Het is dé zakelijke ontmoetingsplaats van de omgeving waar men maar al te graag afspreekt voor een vergadering, bijeenkomst of workshop. In totaal zijn er inmiddels bijna 50 bedrijven uit de omgeving die een skybox in bezit hebben in de Grolsch veste. Zij gebruiken dit om zowel zakelijk als privé hun werknemers en relaties tevreden te houden.

 

Ook sociaal gezien heeft FC Twente een enorme invloed op de regio. Niet alleen de 20.000 seizoenskaarthouders zijn nauw betrokken bij de club, ook de 138 amateurclubs in de omgeving staan in direct contact met de profclub. En wat te denken van de 11.000 kinderen die lid zijn en ook in de toekomst belangrijk zullen zijn voor het voortbestaan van FC Twente.

 

Het is daarom te hopen dat FC Twente zich de komende jaren zowel sportief als financieel gezien kan handhaven in de eredvisie en op termijn mogelijk zelfs weer Europa in kan gaan, als de schorsing voorbij is natuurlijk. Als dit lukt zal zowel het zakelijke leven als de gemeente Enschede in hun handen knijpen, want de kracht van FC Twente in de omgeving moet niet onderschat worden.

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.