Advertorial: Bestuurlijke problemen blijven FC Twente parten spelen

Advertorial: Bestuurlijke problemen blijven FC Twente parten spelen

  • Bron:
  • Dinsdag 12 Juli 09:26
  • Martijn
  • Bekeken: 2448
  • 0 Reacties

Het balletje rolt soms raar in de voetballerij. Met enige regelmaat zelfs. Niet alleen op sportief gebied, maar ook achter de schermen - het spreekwoordelijke balletje. De bestuurlijke chaos die ervoor gezorgd heeft dat FC Twente recentelijk op de rand van de afgrond stond, staat in schril contrast met de sportieve successen, waaronder de landstitel in het seizoen 2009/2010, die de Tukkerse club in het recente verleden boekte. Vorige week werd bekend dat Onno Jacobs, pas een week in functie als algemeen en financieel directeur van FC Twente, zijn vertrek heeft aangekondigd.

 

Jacobs, die in januari als interim-directeur bij FC Twente in dienst trad, had één opdracht: de eredivisielicentie voor FC Twente behouden. Het had nogal wat voeten in de aarde, maar Jacobs slaagde er uiteindelijk in om zijn missie tot een goed einde te brengen. Er was wel degelijk een vervolgtraject uitgestippeld: Jacobs vormde sinds ruim een week samen met clubicoon Jan van Halst, die de dubbelrol van technisch en commercieel directeur vervulde, de directie van FC Twente. De directie was geen lang leven beschoren…

 

Investering van €12 miljoen redt Twente voorlopig

Investeerders zouden op aanpassingen in de directie aangedrongen hebben. Het feit dat ze €12 miljoen in de club pompen waarmee de nabije toekomst van de club gewaarbord lijkt, geeft de investeerders de mogelijkheid om hun wil op te leggen over hoe de club gerund dient te worden. Het gerucht gaat dat de investeerders als tegenprestatie aanstuurden op veranderingen in de directie en eigen vertegenwoordigers naar voren hebben geschoven. Dit wordt door Jacobs met stelligheid ontkend. De regels van de KNVB spreken boekdelen: de bond controleert of Twente de nieuwe clubstatuten, die stellen dat leden van de raad van commissarissen geen direct of indirect financieel belang mogen hebben binnen de club. Als de licentiecommissie constateert dat er vertegenwoordigers van financiers in het bestuur zitten, kan Twente alsnog de licentie verliezen.

 

Goed, €12 miljoen aan verse investeringen, een gehalveerde directie… de komende weken zal het wederom rumoerig zijn in Enschede. Hoe je het wendt of keert en, hoewel het Twente gered heeft, is €12 miljoen is nou niet bepaald een overdadig bedrag. Twente heeft gewoon meer geld nodig om de zaken grondig te kunnen herstructureren, maar ook om de selectie op het gewenste niveau te krijgen. De dertiende plaats van afgelopen seizoen was een FC Twente onwaardige klassering. Maar waar moet dat geld vandaan komen?

 

Noorse EuroJackpot winnaar steunt Noorse voetbalclub

In Noorwegen heeft zich in het verleden een situatie voorgedaan waarin een in financiële nood verkerende voetbalclub de helpende hand werd toegestoken door een Noorse winnaar van een EuroJackpot hoofdprijs van €13,5 miljoen, omgerekend ongeveer 102 miljoen Noorse kronen. Yngvar Borgesen, die zijn prijs in mei 2013 won, hoefde niet lang na te denken over de vraag wat hij met dat enorm bedrag moest doen. Hij bedacht meteen dat Odd Grenland, een lokaal zeer populaire Noorse provincieclub, zijn hulp goed kon gebruiken. De club was van zins om sterspeler Fredrik Semb Berge te verkopen om ervoor te zorgen dat men niet in financiële problemen zou komen. Dat bleek echter niet nodig te zijn…

 

Grote Amerikaanse loterij jackpots momenteel gevuld met gigantische bedragen

Borgesen zorgde er met een donatie van 2,5 miljoen Noorse kronen voor dat Semb Berge voor de club behouden bleef. Wat een idee! En wat een timing! De jackpots in de twee grootste Amerikaanse loterijen staan er met grote regelmaat florissant bij. Zowel de Mega Millions loterij als de US Powerball loterij hebben dit jaar al meermaals hoofdprijzen van honderden miljoenen dollars groot gewonnen zien worden Met een bedrag van dergelijke omvang kun je niet alleen FC Twente van een compleet nieuwe selectie voorzien, maar er tegelijkertijd voor zorgen dat alle financiële problemen (schulden, leningen, et cetera) als sneeuw voor de zon verdwijnen. Oh, en dan nog blijft er genoeg over om met je hele gezin héél royaal, zeg maar gerust koninklijk, van te leven!

 

Help FC Twente blijvend uit de zorgen

Hoe speel ik in godsnaam mee in een Amerikaanse loterij? Kan dat vanuit Enschede? En óf dat kan! Een erkende aanbieder van online loten voor een keur aan internationale loterijen, waaronder ook de twee eerder genoemde Amerikaanse lokale loterijen, is het Britse theLotter. Op de website van theLotter kun je kiezen uit ruim 50 loterijen, waaronder alle grote Europese, Australische en Noord- en Zuid-Amerikaanse loterijen. Voor ieder wat wils dus. Maak zeker gebruik van de unieke actuele situatie waarin beide Amerikaanse loterijen een fabuleuze jackpotprijzen bieden - pak de jackpot voor FC Twente!

0 Reacties
  • ?>

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.