Excelsior is "Op de achtergrond hard bezig" voor FC Twente-uit

Excelsior is "Op de achtergrond hard bezig" voor FC Twente-uit

 • Bron: Algemeen Dagblad
 • Maandag 11 Juli 14:33
 • Menno
 • Bekeken: 5976
 • 3 Reacties

Voor de allereerste competitiewedstrijd voor FC Twente, die gepland staat op zaterdag 6 augustus tegen Excelsior, moeten er bij beide clubs nog een aantal inkopen gedaan worden. Zowel FC Twente als Excelsior zijn druk bezig met de selectie te versterken.

Excelsior heeft belangrijke sterkhouders als Fischer, Auassar, Van Weert en Kuwas moeten afstaan. "We zijn op de achtergrond hard bezig'', vertelt Excelsior-directeur Ferry de Haan over de zoektocht naar versterkingen. "We weten op welke posities we spelers willen halen. Achterin en in de voorhoede zijn we nog mager bezet. Daar moeten spelers bij komen, maar dat moeten wel jongens zijn met een duidelijke meerwaarde. Ze moeten eredivisie ervaring hebben", vertelt De Haan.

"Alleen in een uitzonderlijk geval, want als je spelers op proef mee laat trainen dan betekent dit vaak dat je twijfels hebt", legt de bestuurder uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat kun je doen om te testen of een speler beter is dan iemand die je al voor een bepaalde positie hebt. Maar we gaan voor echte versterkingen. Ik hoop dat we deze week al resultaat boeken, maar je hebt in veel gevallen niet alleen met een speler en wat wij willen te maken, er zijn ook vaak derden (clubs en makelaars, red.) bij betrokken", aldus De Haan. 

3 Reacties

3 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Mink Toet
  Mink Toet
  Mink Toet
  11 July 2016

  Volgens mij is het 6 augustus.

 • Marita ten Broeke
  Marita ten Broeke
  Marita ten Broeke
  11 July 2016

  Met ons als trouwe supporters van deze mooie club moet dat lukken!!