Nieuwsronde: Tiendalli, Bednarek en John

Nieuwsronde: Tiendalli, Bednarek en John

  • Bron: Voetbal International, SoccerN
  • Woensdag 06 Juli 14:49
  • Wout
  • Bekeken: 5648
  • 0 Reacties

Dwight Tiendalli

Dwight Tiendalli krijgt de kans om zich te bewijzen bij Birmingham City.  De verdediger stond onder contract bij Swansea City, maar die werd in 2015 ontbonden nadat hij dat seizoen geen minuut heeft gemaakt.

 

De inmiddels dertigjarige verdediger krijgt de kans om zich uitgebreid te tonen bij Birmingham, want de club uit het Engelse Championship neemt hem mee op trainingskamp naar het Spaanse Marbella. 

 

De verdediger speelde 67 wedstrijden voor FC Twente, alvorens hij naar Swansea City vertrok. Eerder kwam hij in Nederland uit voor FC Utrecht, Feyenoord en Sparta Rotterdam.

 

Filip Bednarek

Oud FC Twente goalie Filip Bednarek probeert een contract af te dwingen in Denemarken. De Poolse keeper werkt een proefperiode af bij Silkebork IF, actief in de hoogste afdeling.

 

De 23-jarige Bednarek vertrok in 2015 bij FC Twente en was bij FC Utrecht stand-in voor Robbin Ruiter. Door een blessure bij de eerste keeper kwam hij de laatste wedstrijden van het seizoen in actie. Ook mocht hij de bekerfinale spelen tegen Feyenoord.  Die verloor Utrecht met 2-1 en bij beide tegendoelpunten maakte Bednarek een niet al te beste indruk.

 

Wellicht krijgt Bednarek bij Silkeborg een nieuwe kans om zich te bewijzen. Bij FC Twente speelde de pool geen compentitiewedstrijden. Wel mocht hij één duel meedoen in de Europa League.

 

Ola John

Ola John moet op zoek naar een nieuwe club. Na zijn terugkeer van een verhuurperiode aan het Engelse Reading krijgt de vleugelaanvaller geen nieuwe kans bij Benfica.

 

Volgens het Portugese medium Record is John zelfs teruggezet naar de B-ploeg. John lijkt daardoor ook in zijn laatste contractjaar bij de Portugese club geen aanspraak te kunnen maken op speeltijd in het eerste. Benfica zou overwegen om Ola John weer te verhuren aan Reading, waar Jaap Stam dit seizoen de hoofdtrainer is.

 

Ook West Bromwich Albion heeft interesse en John staat ook te koop in Portugal. Maar de belangstellende clubs moeten dan wel liefst 6 miljoen op tafel leggen om zijn nog één jaar doorlopende contract af te kopen. Bij FC Twente kwam hij tot 46 wedstrijden en daarin maakte de vleugelaanvaller 9 doelpunten.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.