Bruggink: "We moeten vertrouwen terugwinnen"

Bruggink: "We moeten vertrouwen terugwinnen"

  • Bron: TC Tubantia
  • Zaterdag 02 Juli 11:52
  • Wout
  • Bekeken: 3548
  • 1 Reacties

Arnold Bruggink kan tegenwoordig niet meer bij de supermarkt komen of supporters klampen hem aan met de vraag of hij meer weet en vooral of het weer goed komt met FC Twente. “Het zal een lastig seizoen worden. Heel Nederland heeft FC Twente een beetje uitgekotst, ten minste voor je gevoel,” vertelt Bruggink in gesprek met TC Tubantia.

 

“Weet je, het rare van de situatie is, zo zat ik me laatst te bedenken: het past helemaal niet bij Twente. Hoe het nu is gegaan, pas totaal niet bij de regio, niet bij hoe wij zijn. Helemaal niet, in niks. We moeten dat allemaal weer gaan herstellen. Want dat moet: vertrouwen terugwinnen. Je moet nederig zijn. dat zal niet zo moeilijk zijn, want zo zitten de mensen hier in elkaar. Het zit toch al in ons karakter.” Zegt Bruggink gedecideerd.

 

Er komen zeventien uitwedstrijden in het volgend seizoen die op alle mogelijke manieren confrontaties worden, dat wordt nog wat. “je zal genoeg te horen krijgen en dat zal niet altijd leuk zijn. Wat mij wel stoort, is hoe de houding van een aantal andere clubs is geweest bij deze hele affaire. Kijk, wat buiten kijf staat, is dat Twente tien keer over de kop is gegaan en helemaal de weg is kwijtgeraakt. Dat is gezegd zijnde, er zijn er zo veel met boter op hun hoofd. Iedereen heeft wel iets geflikt in de voetballerij. Ze zijn allemaal, lang of kort geleden, wel eens uit de bocht gevlogen. Daar ben ik wel achter. Er valt genoeg te doen.”

 

Bruggink maakte in 1994 zijn debuut al op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van FC Twente. 3 jaar later ging hij naar PSV. Daar maakte hij 3 landskampioenschappen mee alvorens hij naar Real Mallorca vertrok. Daarna speelde hij nog voor Hannover 96, SC Heerenveen en wederom FC Twente, waar hij zijn carrière in 2011 afsloot.

 

Na zijn voetbalcarrière analyseert Bruggink vooral wedstrijden bij FOX Sports. “Het trainersvak ambieer ik niet, maar ik zou eventueel wel een andere functie binnen een club willen; zoals technisch directeur of hoofd jeugdopleiding.” Verder baalt Bruggink dat de A1 en B1 van FC Twente niet meer op het hoogste niveau spelen. “Ik kom zelf uit die opleiding en die van Twente heeft altijd bij de beste vijf gehoord. Als het zo in verval is geraakt, valt daar veel te winnen. Michel Jansen doet het nu opnieuw. Ik denk dat hij de juiste man is.” Vertelt Bruggink tegenover Theo Hakkert van TC Tubantia.

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.