KNVB doet geen verder onderzoek na vertrek Jacobs

KNVB doet geen verder onderzoek na vertrek Jacobs

  • Bron: TC Tubantia
  • Donderdag 30 Juni 12:59
  • Wout
  • Bekeken: 3642
  • 0 Reacties

Het vertrek van Onno Jacobs bij FC Twente is voor de KNVB geen reden de club nu al weer onder het vergrootglas te leggen. Dit is mede omdat er sprake is van vrijwillig vertrek, aldus woordvoerder Coen Adriaanse van de KNVB.

 

“Met FC Twente zijn afspraken gemaakt over de structuur van de club. Maar de KNVB gaat niet over de bestuursleden, als het maar niet dezelfde zijn als in het verleden,” aldus Adriaanse.

 

Jacobs laat op de site van FC Twente weten dat hij zich had voorgesteld dit in een opzet te doen die het mogelijk maakt zijn baan in Twente te combineren met het blijven wonen in de Randstad. “Alles afwegende constateer ik echter dat mijn privésituatie niet te verenigen is met een baan waarbij mijn aanwezigheid elk moment van de dag gewenst is.” Verder zegt Jacobs dat alle sponsors, bestuurders, gemeente, KNVB en supporters een mening hebben over hoe de club geleid moet worden. “het vraagt 100 procent aanwezigheid om in een ‘dynamisch krachtenveld’ te kunnen functioneren.”

 

Toch roept het plotselinge vertrek van Jacobs vragen op. De financiers van FC Twente waren ontevreden over zijn functioneren.  In het rapport van onderzoeker Knüppe staat echter duidelijk dat geldschieters geen invloed mogen hebben op het beleid van FC Twente.

 

Verder is ook het moment van vertrek opvallend. Toen duidelijk werd dat FC Twente de licentie zou behouden, ging automatisch het contract in dat hem van 1 juli 2016 tot 1 juli 2017 in vaste dienst aan de club zou verbinden.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.