Documentaire over het bijzondere jaar van FC Twente

Documentaire over het bijzondere jaar van FC Twente

  • Bron: TC Tubantia
  • Dinsdag 28 Juni 22:57
  • Tim
  • Bekeken: 1442
  • 0 Reacties

Documentairemaker Geertjan Lassche laat op maandag 12 september een documentaire zien wat voor een bijzonder jaar het bij FC Twente is geweest. De documentaire laat zien hoe de FC Twente supporters het rampjaar hebben beleefd.

 

Lassche wilde een documentaire maken nadat hij in gesprek kwam met de Tukker Erik Dijkstra. Ze hadden het over FC Twente en Erik Dijkstra was niet gerust op de financiële problemen van de club uit Enschede. Ze besloten samen met NPO een documentaire te maken over FC Twente. Vorig jaar begonnen ze aan de film. Ze dachten dat de grote chaos al was geweest, maar het drama in Enschede werd steeds heftiger.

 

FC Twente wilde de filmmakers eerst ver buiten de deuren houden, maar toen de grote lijken uit de kast vielen mochten ze binnen komen. In de bestuurskamer van de Tukkers werd nog steeds de naam van Joop Munsterman genoemd.

 

Eerst snapte Lassche de supporters niet goed, maar in de film kwam hij erachter dat de supporters van Twente van de club houden en dat ze het gevoel hebben dat ze altijd kunnen winnen van het westen. Hij is blij dat hij zijn film positief kan afsluiten. Hij had dit nooit gewild voor de supporters, maar hij hoopt wel dat de film een betekenis wordt.

 

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.