Joey van den Berg geeft uitleg

Joey van den Berg geeft uitleg

  • Bron: Voetbal International
  • Dinsdag 28 Juni 19:04
  • Bram
  • Bekeken: 5148
  • 4 Reacties

FC Twente leek zich te kunnen versterken met de transfervrije Joey van den Berg maar de middenvelder heeft er bewust voor gekozen om naar het buitenland te gaan. Zijn nieuwe avontuur zal plaatsvinden bij het Engelse Reading FC.

 

Die stadions in Nederland had ik allemaal wel een keer gezien, ik had na al die jaren in de Eredivisie een nieuwe prikkel nodig. Ik denk dat ik die bij Reading wel ga krijgen. Een nieuw land, een nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders en een andere speelstijl. Ik vind het mooi dat ik het straks allemaal mag ervaren”, vertelt Van den Berg aan Voetbal International.

 

Van den Berg zal in Engeland te maken krijgen met Jaap Stam: “Ik ben nu weer één van de ouderen en ik heb met Jaap gesproken over een rol op het middenveld. Maar hoe hij het precies wil straks, dat moet nog vorm krijgen. Het scheelt dat Jaap mij nog kent uit zijn tijd bij PEC Zwolle en dat Andries Ulderink weet hoe ik speel door mijn periode bij Go Ahead Eagels”, legt Van den Berg uit.

 

Het is duidelijk dat Reading weer terug wil naar de Premier League, maar dat wil iedere club in de Championship. Er zijn 24 clubs, Newcastle United is erbij gekomen, dus dat wordt zeker niet makkelijk. Maar heb er veel zin in. Tjaronn Chery heeft dezelfde fysiotherapeut als ik en met hem heb ik kort over de competitie en wat ik kan verwachten gesproken. Hij heeft het in elk geval als iets fantastisch ervaren. Tjaronn heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt dan ik al ben”, aldus Van den Berg.

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.