Spelersbudget flink omlaag: "Zorgen dat we niet degraderen"

Spelersbudget flink omlaag: "Zorgen dat we niet degraderen"

 • Bron: Metro
 • Donderdag 23 Juni 00:59
 • Bram
 • Bekeken: 6366
 • 1 Reacties

Voor FC Twente is er in twee jaar tijd veel veranderd, zo ook het spelers budget. FC Twente moet het dit jaar doen met een bedrag rond de vijf miljoen euro. Twee jaar geleden hadden de Tukkers een transferbudget van ruim vijftien miljoen euro.

 

“Er staan nu vierentwintig man op het veld, van wie negen spelers overgeheveld zijn vanuit de jeugd. Van de vijftien eerste selectiespelers zijn er ook eens drie keeper. Ik zie een verbrokkeld gebit, dat wij zo snel mogelijk weer in elkaar moeten schroeven”, FC Twente heeft ook wat tijd in te halen: “Wij hebben negen weken lang niks kunnen doen”, verklaard Van Leeuwen.

 

“Andere clubs wachten af totdat wij failliet gingen, want dan konden zij spelers goedkoper aantrekken. Hierdoor moesten wij ook wachten. Spelers die op mijn lijstje stonden hebben inmiddels al onderdak elders gevonden. Wij zullen vooral wat ervaring erbij moeten hebben. Wij hebben naast een krappe selectie ook een erg jonge selectie. Maar ja, oudere spelers zijn meestal ook wat duurder. Het wordt nog een hele puzzel.”

 

De doelstelling van de Tukkers is overleven. “Dat zei ik vorig seizoen ook al, maar toen wilde niemand luisteren. Tijdens de winterstop hadden wij maar dertien punten. Uiteindelijk kwam het goed, omdat wij een uitstekende tweede seizoenshelft draaiden, maar je moet er niet vanuit gaan dat dit opnieuw gebeurt. Er zal waarschijnlijk aan kwaliteit ingeboet worden, omdat wij spelers moeten verkopen. Wij zullen er dan ook voor moeten zorgen dat wij in ieder geval niet degraderen”, sluit Ted van Leeuwen af.

1 Reacties

1 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Arno Turksma
  Arno Turksma
  Arno Turksma
  23 June 2016

  Transferbudget? Je bedoelt de spelers salarissen zekers. Er is geen budget voor transfers!