"Er zitten nog veel gaten in de selectie"

"Er zitten nog veel gaten in de selectie"

 • Bron: RTV Oost
 • Maandag 20 Juni 22:07
 • Menno
 • Bekeken: 9364
 • 2 Reacties

FC Twente kreeg afgelopen vrijdag zeer goed nieuws: het handhaaft zich in de Eredivisie aankomend seizoen, maar niet zonder schade. Ook zit de club nog steeds in categorie 1, en het moet ervoor zorgen dat 30 november aanstaande categorie 2 lonkt.

 

"FC Twente moet dat plan van aanpak doorvoeren en het moet ook goedgekeurd worden, want ze balanceren nog steeds op dat randje", verteld clubwatcher Leon ten Voorde tegenover RTV Oost. "Als je heel slecht wilt denken, dan denk je dat de licentiecommissie heel kritisch gaat kijken, omdat ze een beetje in hun hemd zijn gezet. Maar laten we maar niet meer in complotten gaan denken. FC Twente moet naar categorie 2 en het volgende meetmoment is op 30 november. Dus er moet heel snel iets gebeuren, want anders is FC Twente alsnog de licentie kwijt. Maar daar gaan ze voorlopig niet van uit."

 

Ook heeft FC Twente de zware taak om voor aankomend seizoen een voldoende selectie te vormen. "Toen de beslissing vrijdag bekend was, hadden ze binnen drie minuten geloof ik dertig spelers aangeboden gekregen. Dat aantal staat nu geloof ik al op 400", geeft Ten Voorde aan. "Het wordt weer een rommelige voorbereiding, want er gaan ook spelers weg. Ziyech en Gutiérrez zullen binnenkort vertrekken. Misschien deze week al wel."

 

"Maar daarna moet er nog een selectie samengesteld worden, daar zitten nog heel veel gaten in", vervolgt hij. "Je moet denken aan een centrale verdediger, een linksback, op het middenveld moet wat gebeuren, er moeten twee vleugelspelers komen en een spits is geen overbodige luxe. Maar waar haal je die vandaan als je niet kunt investeren? FC Twente zit in de Eredivisie, maar er moet heel veel gebeuren om ook een Eredivisiewaardige selectie op de been te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd", aldus Leon ten Voorde.

2 Reacties

2 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Marc ter Mors
  Marc ter Mors
  Marc ter Mors
  21 June 2016

  Denk dat stans wel een goeie is op het middenveld of niet Ramon Wielens