Documentaire over FC Twente: "Dit is een morele opsteker, fantastisch"

Documentaire over FC Twente: "Dit is een morele opsteker, fantastisch"

  • Bron: Nederlands Dagblad
  • Maandag 20 Juni 17:09
  • Menno
  • Bekeken: 12188
  • 0 Reacties

Afgelopen vrijdagmiddag werd het beste FC Twente nieuws in jaren bekend: het handhaaft de Eredivisielicentie en kan vooruit kijken naar een nieuwe toekomst. Geertjan Lassche is bezig met een documentaire over FC Twente en volgt Erik Dijkstra.

 

"Hoofdpersonage is een bekende fan, Erik Dijkstra", vertelt Lassche in het Nederlands Dagblad. "Via hem komen we in contact met de andere personages die we het hele jaar door blijven volgen. We zijn overal geweest: in de catacomben, bij de harde kern van supporters, bij een oud-medewerker die jarenlang met Joop Munsterman (oud-voorzitter, red.) werkte, bij ontslagen medewerkers, trainers, en we spraken openhartig met topspeler Hakim Ziyech."

 

Lassche had in eerste instantie weinig met de sport. "Voetbal is in deze film een vehikel om de identiteit van het volk te leren kennen", legt hij uit. "Ik reed pas door een van de armste wijken van Enschede en toen zag ik overal posters van FC Twente. En dat terwijl de club bijna failliet was. Dat ontroert me. Maatschappelijk gezien is het ook niet verantwoord als de club verdwijnt."

 

De documentairemaker merkt ook dat de club verandert is. "Ik denk dat Onno Jacobs (interim-directeur, red.) een goede nieuwe koers heeft ingezet. Hij is een type marinier: aanpakken en er niet omheen draaien", aldus Lassche, die blij is dat FC Twente ook komend seizoen in de Eredivisie speelt. "Dit is fantastisch voor het Twentse volk, echt grandioos. Na een jaar vol dikke shit is dit echt een morele opsteker. Twente is een volk en FC Twente is hun trots en identiteit."

 

Rond september zal de documentaire afgerond worden.

0 Reacties

0 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.