"Hij is schijnbaar ondergedoken"

"Hij is schijnbaar ondergedoken"

 • Bron: De Gelderlander
 • Maandag 20 Juni 16:52
 • Menno
 • Bekeken: 8024
 • 4 Reacties

Door het definitieve besluit van de beroepscommissie om FC Twente in de Eredivisie te laten handhaven, heeft dat gevolgen voor De Graafschap. De club was in theorie al gedegradeerd, maar dat is hierdoor bevestigd. Dit wekt nog altijd woede in Doetinchem en er wordt gekeken of er juridische stappen ondernomen kunnen worden.

 

"Maandag hebben we overleg met onze advocaten en bekijken we of we stappen kunnen ondernemen", vertelt commercieel directeur Martine Zuil in De Gelderlander. De raad van de commissarissen, aandeelhouders en directieleden zullen vanavond samen komen om te kijken of de degradatie van de club ongedaan kan worden gemaakt.

 

Voetbalbond KNVB wil niet reageren voordat met de clubleiding van zowel De Graafschap als FC Twente is gesproken. Dat vertelde pelsvoorlichter Koen Adriaanse gisterenavond. De Graafschap probeerde vergeefs contact te zoeken met KNVB-directeur Bert van Oostveen. "Hij is schijnbaar ondergedoken", stelt Zuil. "Terwijl hij daarvoor in deze zaak toch altijd op de voorgrond trad."

 

Zuil vindt het vreemd dat FC Twente 'ontsnapt' is met een boete van 181.000 euro. Mede omdat FC Twente niet alles naar buiten had gebracht de afgelopen tijd. "Dat is heel bijzonder. We gaan kijken of wij nu stappen kunnen nemen. Ik zet vraagtekens bij de gang van zaken", aldus Zuil, die zich over meer zaken verbaast. "We weten niet eens wie de mensen zijn in de beroepscommissie die tot deze uitspraak zijn gekomen."

 

Over de advertentie, over de steun van BN'ers die achter FC Twente stonden, die vorige week in de Telegraaf stond, is de Graafschap ook niet blij mee. Onder meer de naam van minister Henk Kamp van economische zaken prijkte op de pagina. "Van mij mogen daarover kamervragen worden gesteld", geeft Zuil aan. "Het lijkt mij niet goed dat een minister zich hiermee bemoeit."

4 Reacties

4 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Mike Noordman
  Mike Noordman
  Mike Noordman
  20 June 2016

  Opdonderen met die gestoorde schitzovreen