"Blijkt een laatste drukmiddel te zijn geweest"

"Blijkt een laatste drukmiddel te zijn geweest"

 • Bron: VI Radio
 • Zaterdag 18 Juni 18:26
 • Menno
 • Bekeken: 10422
 • 3 Reacties

Afgelopen vrijdagmiddag kreeg FC Twente het positieve en verlossende woord van de KNVB en de beroepscommissie: ook aankomend jaar speelt FC Twente 'gewoon' in de eredivisie. "Ik vond het een grote verassing", zegt Marco Timmer, verslaggever van Voetbal International bij VI Radio.

"Deze uitspraak toont in ieder geval aan dat er wel degelijk verschillende organen opereren binnen de KNVB. Je kan uit de uitspraak van de beroepscommissie opmaken dat de licentiecommissie Twente niet op deze manier had mogen straffen", legt Timmer uit.

Verrassend is dat de rechter aan de kant heeft gestaan van de licentiecommissie na de recthzaak. "Dat verbaasd me ook, de beroepscommissie gaat wel tegen het besluit van de rechter in." Hoewel meerdere mensen aangaven dat FC Twente failliet zou gaan bij een degradatie denkt Timmer daar anders over. "Ik heb daar zo mijn twijfels bij. Twente is te groot om zomaar failliet te gaan. De laatste strohalm was dat FC Twente vlak voor het besluit naar buiten heeft gebracht dat het failliet zou gaan bij een degradatie. Dat blijkt een laatste drukmiddel te zijn geweest", aldus Marco Timmer.

3 Reacties

3 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Brian Israels
  Brian Israels
  Brian Israels
  19 June 2016

  niemand heeft dat gelooft maar fctwente was faliet verklaard dat hebben mensen nooit in de gaten gehad naar het is zo .. ik zeg nu ik zet er nu punt achter

 • Dinand Ensink
  Dinand Ensink
  Dinand Ensink
  19 June 2016

  Houd is een keer op met dat gezeur. WIJ HEBBEN GEWONNEN DUS VOORUIT KIJKEN. Achteraf is een Koe in de kont kijken.

 • Marita ten Broeke
  Marita ten Broeke
  Marita ten Broeke
  19 June 2016

  Dat zal ongetwijfeld geholpen hebben maar dat ze schoon schip gemaakt hebben speelt ook mee. En de beste supporters