"Het zou al mooi zijn als elke supporter 2,50- of 5 euro geeft"

"Het zou al mooi zijn als elke supporter 2,50- of 5 euro geeft"

 • Bron: Radio Oost
 • Zaterdag 18 Juni 10:16
 • Menno
 • Bekeken: 29154
 • 25 Reacties

Op Radio Oost werd vanochtend bekend gemaakt dat er een geldinzamelingsactie komt bij FC Twente. Dat vertelde Eddy Achterberg. De club handhaaft in de Eredivisie, maar heeft wel een boete van 181.000 euro opgelegd gekregen. Shirtsponsor Tonzon B.V. heeft gisteren de helft van de boete betaald voor de Tukkers, een geweldig gebaar. "We zijn nu zover gekomen dat de club niet meer kapot mag gaan.""Het zou al mooi zijn als elke supporter 2,50 of 5 euro geeft. Een totaalbedrag van 500.000 euro zou geweldig zijn. Dan kunnen we ook verder op de voetbalafdeling, want we vergeten in deze tijden bijna dat het wel om voetbal draait."

Afgelopen week nam Achterberg samen met Kick van der Vall het initiatief om een grote advertentie te plaatsen in De Telegraaf. Het maakte een zeer grote indruk in Nederland. "Ik kan het niet staven maar merk wel dat het veel heeft losgemaakt. Niet alleen in de regio, maar in heel Nederland. Van de 125 prominenten die we belden, wilde bijna iedereen meedoen. Er waren zelfs mensen teleurgesteld dat hun naam er niet bij stond", aldus de oud-speler tegenover RTV Oost.

25 Reacties

25 Reacties

Om te reageren moet u ingelogd zijn. om in te loggen.
Heeft u nog geen account, maak hem dan aan.

 • Mary de Roon
  Mary de Roon
  Mary de Roon
  18 June 2016

  Steun jij je club ook, Huub Keizers?

 • Aly Overvelde-Beettjer
  Aly Overvelde-Beettjer
  Aly Overvelde-Beettjer
  18 June 2016

  Wanneer iedereen doneert wat hij kan en wil missen dan doen wij het als supporters maar mooi weer samen. Maakt dan totaal niet uit of je 2 of 50 euro schenkt.

 • Alien van Erkelens
  Alien van Erkelens
  Alien van Erkelens
  18 June 2016

  Is geen slecht idee, maar hoop dat oud voetballers van Twente die nog erg bij FC Twente betrokken zijn ook in de buidel tasten. Supporters doen alles voor hun club, al hebben ze het financieel niet makkelijk. Laten die goedbetaalde (ex) voetballers dan ook wat doneren.

 • Francien Ahuis
  Francien Ahuis
  Francien Ahuis
  18 June 2016

  Laten de spelers Zaterdags in de stad gaan collecteren wedden dat er veel geld word binnen gehaald De eerste 50 euro is van mij

 • FCTtoday
  FCTtoday
  FCTtoday
  18 June 2016

  Veel vragen over waar je kunt storten. Maandag wordt er een grootschalige actie bekend gemaakt waarna je geld kunt doneren. Uiteraard seizoenskaarten verlengen helpt ook! (Sportief en financieel) http://www.fctwente.nl/ticketing/seizoenclubcard-2016-2017/

 • Ronald Schippers
  Ronald Schippers
  Ronald Schippers
  18 June 2016

  Komt goed ik zol er morgen een open al leen voor twente

 • Anita Hemmelder
  Anita Hemmelder
  Anita Hemmelder
  18 June 2016

  Kom maar met dat mummer. Dan komt t volgens mij helemaal goed. Heb er grasg wat voor over

 • Jan Nijland
  Jan Nijland
  Jan Nijland
  18 June 2016

  Ik wil wel doneren maak het rekeningnummer bekend

 • Wilma Hardeman
  Wilma Hardeman
  Wilma Hardeman
  18 June 2016

  Ik doe heel graag mee waar moet het geld naar toe

 • Ronny Krikke
  Ronny Krikke
  Ronny Krikke
  18 June 2016

  Ik wil best doneren als het rekeningnummer bekend is . Naast sponsors en het bedrijfsleven die ook geven of gegeven hebben . Roep ik ook de spelersgroep op om een gebaar te maken naar de club .

 • Rianne Baumann
  Rianne Baumann
  Rianne Baumann
  18 June 2016

  Geachte heer Munsterman, beste Joop, Het waren spannende tijden voor de Tukkers. Twente staat al niet bekend als de rijkste regio en is ook niet de regio met de meeste werkgelegenheid. Maar wat zou de regio zijn geweest zonder FC Twente? Zelf ben ik helemaal geen voetbalfan, maar wel iemand die na kan denken over de impact van dit soort vergaande acties. En die gaan veel verder dan enkel de pijn van het Twentse voetbalhart. De rust lijkt thans weer ten dele te zijn wedergekeerd. Maar daarmee is wat mij betreft de kous niet af. Immers, met schulden die in de tientallen miljoenen lopen is een boete van EUR 180.000 enerzijds een druppel op een gloeiende plaat, anderzijds gewoon EUR 180.000 te veel. Ik neem aan dat u nog weet van welk rekeningnummer jarenlang geld aan u is overgemaakt? Ik stel dan ook voor dat u daar EUR 180.000 naar overmaakt. Als omschrijving kunt u erbij zetten: sorry. Dan begrijpt iedereen waar dit bedrag op ziet. Onder de vermelding: ik had beter moeten weten kunt u dan een half miljoen euro overmaken naar datzelfde rekeningnummer wegens de gemaakte advocaat kosten, proceskosten etc. Tenslotte doet u er goed aan om EUR 10.000.000 over te maken wegens onverschuldigde betalingen die zijdens FC Twente aan u zijn overgemaakt vermeerderd met de wettelijke rente. Doet u daar als omschrijving even bij: foutje bedankt. Dan zeg ik verder niets meer over alle andere zaken die tot schadevergoeding zouden moeten leiden. U ben tenslotte ook maar een mens. Althans, het schijnt zo te zijn. Want dat menselijke heb ik even gemist de afgelopen weken. Tijdens de hoogtijdagen van uw wanbeleid stond u graag in de Tubantia en andere kranten. Maar de afgelopen weken was het stil. Waar bleef de pagina advertentie met mea maxima culpa? Waarom liet u de steunbetuigingen over aan supporters ? Voelde u niets?? Toen u iedere keer weer s ochtends wakker werd en in de spiegel keek, dacht u toen niets? Minachtte u uzelf niet?? Ik u wel. Dat moge duidelijk zijn. En met mij heel Nederland. Van Amsterdam tot Rotterdam. Van Eindhoven tot Groningen. Laten we Doetinchem niet vergeten. Oh ja, Breda nog. Want de consequenties van uw te grootte ego, zijn niet alleen in Twente voelbaar. Heel Nederland heeft er last van Dus schiet op en maak dat geld over. Uiteindelijk is het een afrondingsverschilletje. Maar wel een goed gebaar. Schuld koopt u nooit meer helemaal af en op geen voetbalveld zult u nog welkom zijn. Maar ach, lekker slapen mag dan wel weer. En dan hoeven de supporters minder diep in hun buidel te tasten! #joopmunstermanmagzijnschuldafkopen

 • Eline Groeneveld
  Eline Groeneveld
  Eline Groeneveld
  18 June 2016

  He NoΓ«lle ze hebben mn advies opgevolgd πŸ˜›πŸ˜›πŸ˜›

 • Jeroen Berendsen
  Jeroen Berendsen
  Jeroen Berendsen
  18 June 2016

  Wel handig om te weten wat dan het bankrekening# is. Dit gast een groot succes worden welke wel eens alle verwachtingen kan overtreffen. πŸ€‘ πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

 • Cindy Hammink
  Cindy Hammink
  Cindy Hammink
  18 June 2016

  Op welke rekening kan er gestort worden? Das wel handig om te weten

 • Loes Wevers
  Loes Wevers
  Loes Wevers
  18 June 2016

  Rekening openen en nummer bekend maken.

 • Heidi Kuiper
  Heidi Kuiper
  Heidi Kuiper
  18 June 2016

  maar ging meneer wessels fc.Twente niet helpen dan?

 • Klaas van Alfen
  Klaas van Alfen
  Klaas van Alfen
  18 June 2016

  Als elke 1e selectie speler 10 % van zijn maandsalaris doneert is de donatie van Tonzon helemaal niet nodig!

 • Marloes Wrts
  Marloes Wrts
  Marloes Wrts
  18 June 2016

  Idd waar kan gestort worden?! :-)

 • Robske Tja
  Robske Tja
  Robske Tja
  18 June 2016

  Als er nu een bankrekening word geopend kunnen andere fans ook wat doneren als ze willen !